Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Column | Maak kennis met Emma: de nieuwe vrouwelijke cijferbaas bij Paperdork

Maak kennis met Emma: de nieuwe vrouwelijke cijferbaas

Sinds de start van Paperdork was het Nikkie’s persoonlijke missie om in de toekomst meer vrouwen aan het team toe te voegen. En hell yeah! Die vrouwelijke versterking is er vanaf nu. Een nieuwe marketeer of communicatie medewerker? Nee zeker niet. Emma is een heuse cijferbaas! Het is echt niet alléén maar een mannenwereld 😉 Deze keer een column van Emma om haar beter te leren kennen.

Boekhouden was niet mijn vak

Tijdens mijn opleiding Fiscaal Recht en Economie moest ik niks van het vak “boekhouden” hebben. Ik vond het mega omslachtig. Hoofdzakelijk omdat de theorie saai was, maar ook omdat de theorie veel lastiger dan het daadwerkelijk is. Boekingen die niemand ziet moesten wij uit ons hoofd kennen en dat maakte het er echt niet leuker op. Ik had daarom om niet verwacht dat ik hier – nog voor ik mijn opleiding afgemaakt had – mijn geld al mee zou verdienen.

Mijn kennismaking met ondernemerschap

Als hobby schrijf ik al jaren blogs voor mijn eigen blog AmbitiEmma.com en daarnaast heb ik een Instagram met ruim 10 duizend volgers. Vele influencers wisten wel wat voor opleiding ik deed. Daardoor kreeg ik steeds vaker vragen over belastingzaken en ik besloot daar sinds begin 2020 iets mee te doen. In beginsel alleen om te helpen bij de belastingvragen, maar al snel merkte ik dat mensen ook boekhoudvragen hadden. Ondertussen werd mij via mijn eigen boekhoudprogramma duidelijk dat het stukken makkelijker – en leuker – was dan de theorie die in de boeken stond.

Cijferbaas Emma

Mijn rol bij Paperdork

Via een oproep in de Facebook groep “Dutch Girlboss” kwam Paperdork op mijn pad, ik vond het direct leuk klinken en besloot een mail te sturen. Ik mocht op gesprek komen en nu ben ik sinds juli werkzaam voor Paperdork. Samen met Marc voer ik de taken van een ‘cijferbaas’ uit. Ik help dus bij het controleren van boekingen, beantwoord vragen van klanten en ik stel aangiftes op. Samen met Nikkie zal ik mij bezig houden met informatieve blogs en de social media kanalen. En Erik laat ik vooral lekker zijn gang gaan. Programmeren is mijn ding niet helemaal.

Ondertussen heb ik mijn volledige boekhouding ook overgezet in Paperdork. Op deze manier kan ik iedereen het beste helpen, gezien ik ook weet hoe het er als klant van Paperdork uitziet. En wauw dat een geweldige applicatie is dit zeg! Veel makkelijker en overzichtelijker dan de boekhoudprogramma’s waarmee ik bekend ben.

Mijn leven naast werken

Naast al die cijfertjes in mijn werk vermaak ik me gelukkig in mijn vrije tijd ook nog wel. Zo ga ik graag dagjes weg, lekker uit eten of stappen, shoppen, sporten en heel toepasselijk Instagram foto’s maken met vriendinnen. Ik ben dol op reizen en vind de vrijheid van digitaal werken erg fijn. Hoewel dit een serieuze job is, kan ik dit wel doen waar en wanneer ik wil en dat geeft me veel vrijheid.

Ik heb onwijs veel zin in dit Paperdork avontuur en alles wat dit met zich mee zal brengen. Deze brede functie biedt enorm veel kansen voor mij en dat vind ik super gaaf. Ik kijk er naar uit om jullie allemaal te mogen helpen! 🙂

Plaats reactie