Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

New features

Op deze pagina vind je een overzicht van de grotere releases met nieuwe functionaliteiten.
add remove 24 januari 2022 - Betaallinks versturen, factuurregels kopiëren en meer
 • Betaallinks versturen: je kunt vanaf nu ook losse Mollie betaallinks (zonder factuur) versturen. Dit is handig voor betalingen van particulieren, voor wie het niet verplicht is om facturen te versturen. Je kunt de betaallink kopiëren vanuit de pop-up om de e-mail te versturen (3 puntjes naast het kruisje), of vanuit de 3 puntjes bij de juiste regel in het kasboek. Let op: je moet hiervoor de account instelling ‘Betaallink kunnen kopiëren in het Kasboek’ aan hebben staan.
 • Factuurregels kopiëren: het was al mogelijk om gehele facturen te kopiëren, maar nu kun je ook de losse regel op een factuur kopiëren en vervolgens wijzigen.
 • Factuur e-mail pop-up uitschakelen: voorheen kreeg je altijd pop-up met de mogelijkheid om een e-mail te versturen na het aanmaken van de factuur. Dit is echter niet voor iedereen van toepassing. Voor die mensen is er nu de mogelijkheid om dit uit te schakelen. Dit kun je doen door de account instelling ‘Factuur e-mail scherm tonen’ uit te zetten. De factuur wordt dan na opslaan direct aangemaakt, en je krijgt geen pop-up meer. Indien je de factuur toch nog wilt mailen kun je dat doen via de 3 puntjes achter de Kasboek regel.
 • Wijzigingen IB proces: het proces van de inkomstenbelasting is verbeterd op basis van bevindingen van vorig jaar. Er zijn een aantal vragen verduidelijkt, en een aantal extra vragen toegevoegd. Na het (compleet) invullen van alle gegevens krijg je een schatting wanneer je ongeveer aan de beurt bent. Daarnaast is het niet meer verplicht om een afspraak in te plannen om je aangifte te bespreken. En geen paniek als je de vragenlijst nu nog niet ziet. Deze gaan we ergens de komende weken uitzetten.
add remove 2 december 2021 - Nieuwe datepicker, bon preview en andere verbeterpunten
 • Nieuwe datepicker: in het offertescherm en het kasboek is het vanaf nu mogelijk om flexibeler te zijn in het maken van selecties. Je kunt super snel een jaar, kwartaal of maand selecteren. De “YTD” functie laat automatisch alles van dit jaar t/m vandaag zien (waarmee je al je toekomstig geplande facturen eruit kunt filteren), en tot slot is het ook mogelijk om je eigen custom selectie te maken. Daarnaast is er in het kasboek de mogelijkheid toegevoegd om je resultaten voor een heel jaar (in plaats van per kwartaal) te laten zien.
 • Preview bon: bij het toevoegen van een uitgave krijg je nu (mits je op een groter scherm werkt) een preview van de bon te zien. Zodoende kun je nog minder snel foutjes maken bij het overnemen van de juiste gegevens.
 • Privégebruik investeringen: bij het toevoegen van investeringen is er een nieuw gegeven bij gekomen, namelijk het privégebruik. Op deze manier kunnen jullie die meteen invoeren in de app. En hoeven wij deze niet aan het einde van het jaar nog bij jullie op te vragen voor het maken van correcties.
 • Bugfixes bij meerdere templates/handelsnamen: als je meerdere handelsnamen gebruikt dan werd dit niet onthouden met het omzetten van een offerte naar een factuur, nu is dat wel het geval. Hetzelfde geldt bij het kopiëren van een factuur als je meerdere factuur templates gebruikt.
 • Bijlage toevoegen bij offertes: als je naast de algemene voorwaarden nog extra bijlages wilt toevoegen bij offertes dan kan dit vanaf nu. In dat geval klik je voor het versturen op de 3 puntjes naast het kruisje, en kun je daar een bijlage toevoegen (vergelijkbaar als bij facturen).
 • Regelopmaak bij offerte/factuurregel: als je graag enters of zelfs wiltregels wilt gebruiken in je offerte- of factuurregels dan kan dat door <br> in je tarief en/of vrije regel te zetten. Elke <br> staat voor 1 enter.
 • Minder to do’s: voor verzekeringskosten, personeelskosten en bankkosten zul je vanaf nu geen to do’s meer ontvangen om nog een bon toe te voegen. Voor deze categorieën is het namelijk logisch dat je geen bon of factuur ontvangt. Zorg wel altijd voor bewijs! Het kan bijvoorbeeld in het geval van een verzekering slim zijn om eenmalig je polis als bon te uploaden. Daarnaast zul je ook geen to do’s meer zien voor bonnen van toekomstige uitgaven, bijvoorbeeld in het geval van periodieke uitgaven.
add remove 25 oktober 2021 - Automatiseren met Shopify
 • Shopify koppeling (bèta): we hebben een Shopify app gepubliceerd waarmee je automatisch bestellingen vanuit je webshop in je Paperdork account kunt zetten. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om automatisch Paperdork facturen naar je webshop klanten te versturen. Als je deze koppeling wilt gebruiken dan raden we je aan om dit artikel goed door te lezen. Let op: houd er rekening mee dat dit een eerste bètaversie is, waarin het (ondanks het vele testen) altijd kan voorkomen dat er nog bugs zitten. Het is dus aan te raden om vooral in de eerste periode goed te monitoren.
add remove 7 september 2021 - Automatiseren met Woocommerce en Zapier
 • Woocommerce koppeling (bèta): we hebben een Wordpress plugin gepubliceerd waarmee je automatisch bestellingen vanuit je webshop in je Paperdork app kunt zetten. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om automatisch Paperdork facturen naar je webshop klanten te versturen. Als je deze koppeling wilt gebruiken dan raden we je aan om dit artikel goed door te lezen. Let op: houd er rekening mee dat dit een eerste bètaversie is, waarin het (ondanks het vele testen) altijd kan voorkomen dat er nog bugs zitten. Het is dus aan te raden om vooral in de eerste periode goed te monitoren.
 • Zapier koppeling (bèta): het is nu mogelijk om de Paperdork app te koppelen met duizenden andere apps middels de tool Zapier. Via Zapier kun je allerlei processen op een laagdrempelige manier (zonder programmeerkennis) automatiseren. Om een idee te krijgen van wat er mogelijk is en hoe het werkt kun je er alles over lezen in dit artikel. De basisversie voor Zapier is gratis, maar voor bepaalde automatiseringen kan het zijn dat je een (betaald) premium account nodig hebt. Let op: houd er rekening mee dat dit een eerste bètaversie is, waarin het (ondanks het vele testen) altijd kan voorkomen dat er nog bugs zitten. Het is dus aan te raden om vooral in de eerste periode goed te monitoren.

Heb jij een Shopify webshop? Nog even geduld! De Shopify koppeling staat hierna op de planning 🙂 Wij raden je dus aan om dat nog even af te wachten. Zonde om daarvoor in de tussentijd een duur Zapier account voor aan te schaffen.

add remove 9 augustus 2021 - Periodieke facturen voor abonnementen
 • Periodieke facturen: het is vanaf nu mogelijk om periodieke facturen aan te maken. Daarmee wordt er automatisch een reeks aan facturen ingepland, handig als je werkt met abonnementen. De periodieke facturen is optionele functie die je zelf moet aanzetten via de account instellingen. De instelling verschijnt wanneer je ook de account instelling “Concept facturen maken en inplannen” hebt aangezet. Let op: periodieke facturen is een wat meer geavanceerde optie waarbij het handig is dat je weet hoe dit in zijn werk gaat. Wij raden je aan om eerst dit artikel met uitleg te lezen voordat je er zelf mee aan de slag gaat.
 • Datumtags: voor periodieke facturen is het handig als je automatisch de periode op de factuur kunt zetten waarop deze betrekking heeft. Dat kun je vanaf nu doen met datumtags. Meer informatie over deze feature vind je ook in bovenstaand artikel over de periodieke facturen.
add remove 24 juni 2021 - Concept facturen & inplannen
 • Concept facturen: het is vanaf nu mogelijk om gegenereerde facturen eerst als concept op te slaan. In dat geval is het – in tegenstelling tot reguliere facturen – mogelijk om de facturen na het opslaan als concept te wijzigen. Wanneer een concept factuur wordt verzonden is deze pas definitief en krijgt deze ook een definitief factuurnummer. Om van deze functie gebruik te kunnen maken moet je de account instelling “Concept facturen maken en inplannen” aan hebben staan. Als deze instelling is geactiveerd ontstaat er naast de opslaan knop bij het maken van facturen een pijltje waarmee je de een concept kunt aanmaken i.p.v. definitief opslaan.
 • Facturen inplannen: naast het maken van concept facturen is het met de nieuwe instelling ook mogelijk om facturen in te plannen om te versturen op een later moment. Je kunt zelf een datum en tijdstip kiezen waarop je de factuur wilt verzenden. Houd er daarbij rekening mee dat er enkele minuten vertraging in kan zitten en dat het dus kan zijn dat de factuur een paar minuten later wordt verzonden. Deze instelling werkt op een vergelijkbare manier als de conceptfacturen.
add remove 18 mei 2021 - Betaalherinneringen, crediteren en meer
 • Betaalherinneringen: deze functie kun je aanzetten via de account instellingen. Met betaalherinneringen kun je eerste en tweede betaalherinneringen versturen op het moment dat een factuur niet is betaald. De eerste betaalherinnering kun je versturen vanaf 1 dag nadat de betaaltermijn verstreken is. De tweede betaalherinnering kun je versturen vanaf 14 dagen nadat de 1e betaalherinnering verstuurd is. Je hebt zelf invloed op welke klant je wel of niet een betaalherinnering verstuurt. De inhoud van de betaalherrineringsmails pas je aan bij je templates (Bedrijfsinfo > Facturatie > Templates).
 • Bijlage toevoegen bij de factuur: in het pop-up scherm voor het verzenden van een gegenereerde factuur vind je nu 3 puntjes (naast het kruisje) waarmee je o.a. een bijlage kunt toevoegen bij het versturen van een factuur. Dit kan handig zijn voor bijv. urenspecificaties.
  Let op: gebruik dit niet voor het meesturen van je algemene voorwaarden. Als je jouw algemene voorwaarden pas verstuurt met je factuur ben je te laat en zijn ze niets rechtsgeldig. 
 • Opschoning klantgegevens: het contactgegevens onderdeel bij het aanmaken van een factuur is versimpeld. Je krijgt nu 1 veld waarin je de klantnaam/bedrijfsnaam kunt typen. Indien deze wordt herkend uit het klantenbestand kun je deze selecteren, indien dit een nieuwe klant is kun je een nieuwe klantrecord aanmaken (die wordt dan ook automatisch aangemaakt in het klantenbestand). Bij particuliere klanten verdwijnt tevens ook de naam van de contactpersoon (die staat immers dan al bij de klantnaam).
 • Referentieveld optioneel: het referentieveld op de factuur is een account instelling geworden omdat dit voor veel ondernemers niet van toepassing is. Hiermee maken we het scherm voor het maken van een factuur weer een beetje overzichtelijker. Als je toch graag referenties op een factuur wilt zetten kun je dit dus activeren via de account instellingen
 • Wijzigingen (factuur)nummering: factuurnummers (voor zowel inkomsten als uitgaven) en offertenummers kun je nu zelf gemakkelijk aanpassen. Via Bedrijfsinfo > Facturatie kun je nu zelf instellen wat je als format wilt en wat het volgende nummer moet worden. Indien je een jaartal in de nummering hebt verwerkt dan kun je ook instellen dat het volgnummer elk jaar opnieuw op 1 begint.
 • Bonnummer uitgaven: bij uitgaven is het bonnummer standaard verdwenen. Wij geven automatisch nummers 1 t/m 100 etc. Indien je toch graag zelf de nummering bij uitgaven wilt aanpassen (hoeft niet van de Belastingdienst!) dan kun je dit aanzetten via de account instellingen.
 • Crediteren: je kunt nu een factuur heel gemakkelijk crediteren door via de puntjes naast de kasboekregel op ‘Crediteren’ te klikken. De factuur krijgt dan de titel Creditfactuur, de factuurregels worden negatief en de betaalgegevens verdwijnen van de factuur. Let op: met deze functie crediteer je de gehele factuur. Het is (nog) niet mogelijk om facturen via deze button gedeeltelijk te crediteren.
 • Particuliere facturen: bij particuliere facturen wordt de btw regel nu weergegeven met de tekst “waarvan btw” om duidelijker te maken dat bij het subtotaal bedrag de btw al inbegrepen zit.
 • Land op factuur: als je facturen naar het buitenland verstuurt dan staat nu ook bij jou eigen adresgegevens het land op de factuur.
add remove 13 april 2021 - Buitenlandse facturen, particuliere facturen incl. btw
 • Buitenlandse facturen: vanaf nu is het mogelijk om vanuit onze app ook facturen naar het buitenland te maken. Wanneer je een land in het buitenland selecteert wordt er automatisch rekening gehouden met btw regels voor het buitenland*. Dit is onder andere afhankelijk van of het land binnen of buiten de EU ligt, of een klant particulier of zakelijk is en of je goederen of diensten levert. Zorg er dus voor dat dit allemaal goed staat ingevuld in de app. Het kan handig zijn om deze nieuwe feature te combineren met een Engelse factuur template wat eerder al mogelijk was.
  * Voor btw in het buitenland gelden enorm veel uitzonderingsregels. Jullie zullen snappen dat we die niet allemaal kunnen inbouwen (dit was met 16 scenario’s al een hele klus ?). Het is dus altijd belangrijk om op de website van de Belastingdienst te checken of er voor jou geen andere regels gelden. Dit geven we ook automatisch aan in de app met de juiste linkjes hiervoor.
 • Type klant: je kunt nu aangeven of een klant particulier of zakelijk is. Indien de klant particulier is verdwijnt het veld contactpersoon zodat je gewoon de naam bij ‘Klantnaam’ kunt invullen en je dit niet meer dubbel hoeft te doen.
 • Particuliere facturen: bij facturen naar particulieren worden de factuurregels inclusief btw weergegeven, in plaats van exclusief btw zoals nu het geval was
 • Gekoppeld adressenbestand: bij Nederlandse adressen hebben we een koppeling met het Nederlandse adressenbestand. Na het invullen van de postcode en het huisnummer zal in de meeste gevallen automatisch de straatnaam en plaats worden ingevuld.
add remove 11 februari 2021 - Digitale inkomstenbelasting
 • Machtigingen vragenlijst IB aangifte: bij het open zetten van de inkomstenbelasting krijg je een eerste vragenlijst waarbij je je gegevens kunt controleren/aanvullen en waar je kunt aangeven of je wilt dat we ook de aangifte van je fiscaal partner verzorgen. Nadat deze gegevens definitief zijn kunnen wij de machtigingen voor de inkomstenbelasting aanvragen.
 • Uitgebreide vragenlijst IB aangifte: voor de inkomstenbelasting hebben we nog veel aanvullende gegevens nodig uit je privé situatie. Die vragen we vanaf nu op via een digitale vragenlijst. Je kunt hier eventueel ook meteen de juiste bestanden uploaden.
 • Machtigingen uploaden: zodra je de machtigingen hebt ontvangen kun je deze uploaden via het to do-item in de linkerkolom van je to do-scherm. Je hoeft deze dus niet (in tegenstelling tot wat de Belastingdienst zegt in hun mail) door te sturen per post.
add remove 13 december 2020 - Offertes
 • Offertes: het is vanaf nu mogelijk om offertes te maken. Als je deze functionaliteit wilt gebruiken kun je dit menu activeren via je naam (rechtsbovenin) en vervolgens ‘Account Instellingen’. Als je iets naar onderen scrollt kun je het schuifknopje voor offertes activeren. Het opstellen van offertes werkt vergelijkbaar als het opstellen van facturen. Ook voor offertes maak je een template aan (Bedrijfsinfo > Facturatie > Templates). Je kunt de offertes online laten ondertekenen en als je jouw algemene voorwaarden upload (bij de e-mail tekst template) worden deze automatisch meegestuurd. Zodra een offerte is goedgekeurd kun je deze heel gemakkelijk doorzetten naar een factuur en wordt deze klant ook opgeslagen in het klantenbestand.
add remove 16 november 2020 - Templates
 • Templates: het is vanaf nu mogelijk om templates aan te maken. Waarom? Op deze manier ben je veel flexibeler om verschillende soorten facturen (en in de toekomst offertes – yes it’s coming!) aan te maken. Met behulp van templates kun je een aantal dingen doen:
  – De taal instellen (Nederlands/Engels)
  – Je eigen huisstijl kleuren kiezen
  – Je eigen lettertype kiezen uit het lijstje met Google Fonts
  – Een eventuele andere handelsnaam op de factuur tonen
add remove 1 september 2020 - Feedback van je cijferbaas
 • Feedback van je cijferbaas: sinds deze release zijn onze cijferbazen in het bezit van een heus “Tinder-swipe-systeem”. In dit swipe systeem komen jouw transacties binnen en kunnen we controles doen. Swipe naar links, swipe naar rechts 😉 Als we ergens een foutje zien of een vraag hebben over een transactie kunnen we jou dit vanaf nu via een notitie in het kasboek laten weten. Als dit gebeurt krijg je van ons een mailtje, zie je een melding in je to do-scherm en kleuren de desbetreffende kasboek regels roze. Door op het bonnummer te klikken kun je de transactie openen, eventuele feedback verwerken en klik je op de knop om te laten weten dat je het gelezen hebt.
add remove 16 juli 2020 - Btw betalen met iDEAL
 • Btw betalen met iDEAL: vanaf deze btw aangifte is er een rechtstreekse integratie met de Belastingdienst en iDEAL zodat je de verschuldigde btw meteen via een betaallink kunt betalen. Ook wordt daarin automatisch het juiste betaalkenmerk meegenomen. Wij raden je aan om dit (na het indienen van je aangifte) zo snel mogelijk te betalen, dat weet je zeker dat je het niet vergeet.
add remove 22 mei 2020 - iDEAL betaallinks
 • Zelf factuurnummers bepalen: sommige van jullie gebruiken een specifieke reeks aan factuurnummers. Deze kun je nu zelf definiëren en automatisch laten doortellen. Als je dit wilt dan kun je dit via de Bedrijfsinfo > Facturatie aanpassen.
 • Dynamische mails opstellen: er was al een mogelijkheid om zelf een mail te maken die automatisch wordt meegestuurd met facturen naar klanten, maar nu kun je deze mails nog dynamischer inrichten. Denk aan de voornaam, het factuurnummer, bedrijfsnaam et cetera. Én zelfs betaallinks. Via het vraagteken bij het wijzigen van de e-mailtemplate zie je alle mogelijke dynamische tags.
 • iDEAL betaallinks integreren via Mollie: je kunt nu iDEAL links opnemen in je factuur en in je factuur e-mail. Gebruiksvriendelijk voor je klanten én over het algemeen word je hiermee een stuk sneller betaald. Je vindt deze functionaliteit ook onder je account instellingen. Je koppelt in een paar kliks gemakkelijk je Mollie account om dit mogelijk te maken. Zodra je account is gekoppeld, wordt de betaallink automatisch op je factuur weergegeven. Met de functionaliteit van punt 2 kun je daarnaast de betaallink ook aan je e-mail template toevoegen. Heb je nog geen Mollie account? Dan kun je er een aanmaken via deze URL. Je hebt daarvoor een zakelijke rekening nodig (Mollie mag wettelijk gezien geen stortingen doen op privé rekeningen). LET OP: Mollie rekent 0,29 per transactie. Dat zijn dus geen extra kosten die wij rekenen, maar dit zijn rechtstreekse kosten van Mollie. Houd er dus rekening mee dat als je hiervan gebruik wilt maken daar kosten aan verbonden zitten. Deze kosten worden rechtstreeks met Mollie verrekend.
add remove 13 mei 2020 - Mobiele app
 • Mobiele app: vanaf nu is het ook mogelijk om onze app te gebruiken vanuit een app op de mobiele telefoon. Dat is bijvoorbeeld erg handig voor het maken van foto’s van bonnetjes of voor het afvinken van to do-items. De app is te vinden in de Google Play store en iOS App store.
add remove 5 mei 2020 - Bankkoppeling
 • Bankkoppeling: de eerste versie van de bankkoppeling is live gegaan. Over deze release hebben we een uitgebreid artikel geschreven met meer informatie. Deze kun je hier vinden.
add remove 20 april 2020 - Scan & herken, factuur verbeteringen en meer
 • Vrije regel bij facturen: voor iedereen die met maatwerk tarieven werkt hebben we goed nieuws! Je kunt vanaf nu bij het genereren van een factuur ook ter plekke een vrije invoer regel geven in plaats van een tarief. Werk je met standaard producten en diensten? Dan k un je gewoon de tarievenlijst gebruiken zoals je gewend bent via ’tarief toevoegen’.
 • Preview factuur: je kunt vanaf nu al een preview van je factuur bekijken terwijl je deze aan het genereren bent. Zo weet je zeker dat de factuur eruit ziet zoals jij wilt vóór de deze verstuurt.
 • Bon negeren: heb je in je to do’s taken open staan waarbij je een bon moet toevoegen maar je bent deze kwijt? Foei ? Er is nu een mogelijkheid om deze taak af te strepen zonder dat je een bon hebt. Gebruik dit wel in uitzonderlijke gevallen, want de Belastingdienst kan hier streng op zijn bij een eventuele controle. Upload desnoods je bankafschrift en gebruik de functie dus alleen als het echt niet anders kan.
 • Scan & herken: daar is ‘ie dan eindelijk! Sommigen van jullie hadden misschien al door dat deze functie stiekem al beschikbaar was. Maar er was flink wat testwerk voor nodig om het goed (genoeg) te laten werken. Met deze functie kun je foto’s maken van bonnen of facturen uploaden en worden een aantal onderdelen (bedrijfsnaam, bedrag en datum) automatisch herkend. Je kunt deze functie zelf inschakelen via je naam rechtsbovenin en vervolgens ‘Account instellingen’. Zet de toggle voor ‘Automatische beeldherkenning’ aan. Houd er rekening mee dat dit een functie is die continu verbetering nodig heeft. Met name de bedrijfsnaam is soms lastig te herkennen uit bijv. logo’s. Hoe meer bonnen jullie scannen, hoe beter wij de functie kunnen maken. We ontvangen hierover dan ook heel graag feedback!

Vragen?

Heb je vragen over onze nieuwe features? Neem dan contact op met je cijferbaas of hello@paperdork.nl.