Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Wat is het urencriterium voor ZZP’ers?

Het urencriterium is een belangrijk begrip voor jou als ondernemer. Als je aan dit criterium voldoet mag je namelijk gebruik maken van verschillende ondernemersaftrekken, zoals de zelfstandigenaftrek. Hierdoor hoef jij minder belasting te betalen! 

 

Maar wat is het urencriterium eigenlijk? Het urencriterium houdt in dat je per jaar minstens 1.225 uur moet besteden aan je onderneming. Dit mag je in de breedste zin van het woord nemen. Het zijn dus niet enkel de uren die je kan declareren (directe uren), maar ook de uren die je besteed aan marketing, het verkrijgen van nieuwe klanten, het uitdenken van je strategie of het overleggen met je cijferbaas (indirecte uren). Maar let wel op: alle uren moet je kunnen verantwoorden tegenover de Belastingdienst. Het is dus belangrijk om je uren bij te houden. Dit kun je bijvoorbeeld doen met behulp van de gratis apps Keeping of Toggl. 

 

Naast bovenstaand criterium is er nog een criterium om aan het urencriterium te voldoen, namelijk: je moet meer tijd besteden aan je onderneming dan aan andere werkzaamheden (bijvoorbeeld loondienst). Zo voldoe je niet aan het criterium als je 3 dagen in de week in loondienst bent en 2 dagen in de week onderneemt. Maar ook daar is weer een uitzondering op: als jij in één van de afgelopen 5 jaar geen ondernemer was, dan hoef je niet te voldoen aan deze laatste voorwaarden. Hierdoor is het voor startende ondernemers die ook nog in loondienst zijn makkelijker om aan het urencriterium te voldoen. 

Ben jij gedurende het jaar gestart met ondernemen? Dan ben je nog steeds verplicht om aan de minimale eis van 1.225 uur te voldoen.

Cijfermeester Marc - Paperdork ZZP Boekhouding

Volg cijferbaas Marc

Wil je meer informatie over Paperdork of klant worden? Wij leren je graag kennen 🙂 Als je je gegevens achterlaat neemt Marc zo snel mogelijk contact met je op.

    play_circle_outline

    Plaats reactie