Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

BTW regelingen

Voor de inkomstenbelasting (IB) zijn er meerdere fiscale regelingen die het ondernemerschap fiscaal aantrekkelijk kunnen maken. Voor de omzetbelasting (BTW) zijn er veel minder regelingen. Hieronder zijn de belangrijkste regelingen opgenomen:

  • De Kleineondernemersregeling. In het kort: deze regeling ontlast kleine ondernemers van de BTW rondslomp. 
  •  Margeregeling: als je ooit een tweedehands auto hebt gekocht heb je waarschijnlijk wel eens van deze regeling gehoord. Deze regeling is er voor ondernemers die handelen in tweedehands goederen, veel breder dus dan enkel auto’s. 
  • Reisbureauregeling: deze regeling zorgt ervoor dat reisbureaus BTW mogen berekenen over de winstmarge in plaats van over het gehele verkoopbedrag. 

 

Naast bovenstaande regelingen zijn er bijzondere regels over de BTW als je koopt of verkoopt in het buitenland. Deze regels zijn complex, dus verdiep je er goed in als dit voor jou van toepassing is. Je kan het natuurlijk ook jouw persoonlijke cijferbaas vragen. 

Cijfermeester Marc - Paperdork ZZP Boekhouding

Volg cijferbaas Marc

Ben je nog geen klant van Paperdork of wil je meer informatie? Wij leren je graag kennen 🙂 Als je je gegevens achterlaat neemt Marc zo snel mogelijk contact met je op.

    play_circle_outline

    Plaats reactie