fbpx

Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Bezwaar maken tegen de (ZZP/VOF) Inkomstenbelasting voor ondernemers

Ben je het niet eens met een naheffing of een definitieve aanslag van de inkomstenbelasting die je hebt ontvangen? Dan kun je bezwaar maken. Daarin moet je vanzelfsprekend altijd uitleggen waarom je bezwaar maakt.

 

Uitstel van betaling
De Belastingdienst ziet je verzoek automatisch als een verzoek voor uitstel van betaling. Let er daarbij wel op dat dit alleen het geval is voor het gedeelte waarover je bezwaar maakt. Het eventuele overige gedeelte van de aanslag moet je dus gewoon op tijd betalen


Wees op tijd
In de meeste gevallen moet een bezwaar binnen 6 weken binnen zijn bij de Belastingdienst. Ben je te laat? Geen zorgen. Er is dan nog een andere mogelijkheid: je kunt dan een zogeheten verzoek indienen. 

 

Niet eens met de beslissing?
Als een bezwaar is afgewezen dan kun je hiertegen in beroep gaan bij de rechtbank. Let wel op: dit is alleen mogelijk bij een bezwaar, niet bij een verzoek. Daarnaast betaal je rente als blijkt dat je uiteindelijk alsnog de aanslag moet betalen.

 

Bezwaar tegen een voorlopige aanslag
Het is niet mogelijk om een bezwaar te maken tegen een voorlopige aanslag. Dit is namelijk ook niet nodig. Een voorlopige aanslag kan nog gewijzigd worden! Vraag eventueel je cijferbaas om hulp. 

 

Bij Paperdork versturen wij nooit zomaar jouw aangifte. Nadat we al je gegevens hebben ingevuld ontvang je van ons een concept aangifte. Pas als je die gecheckt hebt versturen wij je definitieve aangifte. Hopelijk is bezwaar dan niet meer nodig 🙂

Cijfermeester Marc - Paperdork ZZP Boekhouding

Volg cijferbaas Marc

Ben je nog geen klant van Paperdork of wil je meer informatie? Wij leren je graag kennen 🙂 Als je je gegevens achterlaat neemt Marc zo snel mogelijk contact met je op.

    play_circle_outline

    Post a Comment