fbpx

Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Wat is ondernemersrisico?

Ondernemersrisico is een breed begrip en kent vele elementen. Waar het echter op neer komt is dat je als ondernemer risico’s loopt die je in loondienst niet loopt. Deze risico’s zijn er in vele soorten en maten. Wij zetten een aantal voorbeelden voor je op een rijtje! 

  • Word je ziek? In loondienst blijf je loon ontvangen (voor een bepaalde periode). Als ondernemer heb je die luxe helaas niet meer.
  • Uurtje factuurtje? Klinkt goed. Maar dan moet die factuur natuurlijk wel betaald worden. Hoewel je juridisch gezien wellicht recht hebt op je geld, kan het zijn dat je je geld niet krijgt omdat het geld van de opdrachtgever simpelweg op is.
  • Nieuwste iPhone op kosten van de zaak? Klinkt leuk, maar als ondernemer moet je soms veel meer dure investeringen doen om je onderneming op te starten of verder te laten groeien. Of je dat geld ooit gaat terugverdienen blijft toch een beetje eng. Je loopt dus het risico dit geld kwijt te raken. 
  • Bij een eenmanszaak of VOF ben je als persoon aansprakelijk voor de schulden van de onderneming. Heb je een BV? Dan is dat gelukkig niet het geval. 

Vallen al deze punten bij jouw onderneming wel mee? Dat is mooi voor jou! Maar let wel op, want er is een kans dat de Belastingdienst je niet ziet als ondernemer. En dat kan veel fiscale consequenties hebben!

Cijfermeester Marc - Paperdork ZZP Boekhouding

Volg cijferbaas Marc

Ben je nog geen klant van Paperdork of wil je meer informatie? Wij leren je graag kennen 🙂 Als je je gegevens achterlaat neemt Marc zo snel mogelijk contact met je op.

    play_circle_outline

    Post a Comment