We raden je aan om deze video te bekijken op een groter scherm, zoals een laptop.

YouTube video

FAQ over de dienstverlening

add remove Wat zijn de kosten van Paperdork?

Bij Paperdork werken we met een totaaloplossing waar alles bij in zit. Je krijgt bij ons een vaste cijferbaas aangewezen die met jou meekijkt in je administratie, aan wie je zoveel vragen mag stellen als je wilt én die al jouw aangiftes doet. Daarnaast krijg je toegang tot ons boekhoudprogramma. Daarvoor betaal je een vast bedrag per kalenderjaar van €750 voor een eenmanszaak of €900 voor een VOF (2 vennoten, extra vennoot + €175).

add remove Kan ik in termijnen betalen?

Bij Paperdork factureren we aan het begin van ieder kwartaal. Als je voor een heel jaar klant wordt betekent dit dus dat we jouw jaarbedrag in 4 termijnen afschrijven.

add remove Wat kan ik van mijn cijferbaas verwachten?

Als je klant wordt bij Paperdork dan krijg je een vaste cijferbaas met financiële achtergrond als aanspreekpunt. Daar kun je zoveel vragen stellen als je wilt, op de manier die jij fijn vindt (via mail, Whatsapp, telefoon). We hebben een hekel aan trage boekhouder, dus je kunt van ons ook een snel antwoord verwachten. Op werkdagen reageren we zelfs vaak al binnen een dag.

Jouw cijferbaas kijkt ook mee met de transacties die jij in ons systeem invoert. Als we daar een foutje zien, opmerking of vraag hebben dan laten we dit via het systeem aan jou weten.

Tot slot worden ook de btw aangiftes en inkomstenbelasting voor je gedaan. Al zullen we die nooit versturen zonder jouw akkoord! Uiteraard denken wij ook mee hoe we aangiftes voor jou zo gunstig mogelijk kunnen invullen, met gebruik van de wettelijke mogelijkheden om belasting te besparen.

add remove Welke aangiftes doen jullie voor mij?

Over aangiftes hoef jij je geen zorgen te maken. Ieder kwartaal doen wij je btw aangiftes, en we verzorgen ook de jaarlijkse inkomstenbelasting. Lever je aan andere ondernemers binnen de Europese Unie, en moet je een ICP opgaaf doen? Ook die doen wij voor je. Dit zit allemaal bij de prijs inbegrepen.

add remove Hoe zit het met de IB aangifte, die plaatsvindt in het jaar erna?

Voor onze prijzen werken we met kalenderjaren, en dat doen we niet voor niets. Voor dat kalenderjaar hebben we dan namelijk alle gegevens in ons systeem staan, en dat betekent ook dat we voor dat kalenderjaar alle aangiftes doen. Stel je bent klant voor 2022, dan betekent dit dat we alle aangiftes voor je doen die betrekking hebben op 2022. Om het duidelijk te maken twee voorbeelden:

Je wordt klant in januari 2022, voor het jaar 2022: in dit geval begin je in januari met het inboeken van jouw gegevens in ons systeem. De eerste btw aangifte die we voor jou doen is die van Q1 2022, en de eerste inkomstenbelasting die we voor jou doen is de aangifte over het jaar 2022, die plaatsvindt in 2023. Hoewel de btw aangifte van Q4 2021 en de inkomstenbelasting over 2021 wel in de periode vallen waarin je klant bent bij ons, doen wij die niet voor je. Wij hebben immers ook die gegevens niet in ons systeem.

Je stopt in oktober 2022 met je bedrijf, en wilt dus per 2023 opzeggen: in dit geval ronden wij nog netjes alles voor het jaar 2022 voor je af, ook de inkomstenbelasting. Dat betekent dat ondanks je al bent gestopt met je bedrijf, we nog een tijdje contact houden om jouw aangiftes over het jaar dat je klant was netjes af te ronden.

add remove Kunnen jullie ook de aangifte van mijn fiscaal partner doen?

Dat kunnen we zeker 🙂 Als je een fiscaal partner hebt dan kunnen we ook zijn/haar aangifte meenemen voor een meerprijs van €100 (incl. btw), mits je partner alleen in loondienst werkt. Het is niet verplicht om samen aangifte te doen. Het voordeel van samen aangifte doen is dat je met bepaalde posten kunt schuiven, en zodoende mogelijk een extra belastingvoordeel kunt behalen. Hoeveel dat precies oplevert kunnen we je van tevoren nooit vertellen. Je kunt hier nog rustig over nadenken, we vragen hier pas naar bij de voorbereiding van de inkomstenbelasting in het nieuwe jaar.

add remove Krijg ik korting als ik later in het jaar klant word?

Je kunt het gehele jaar door klant worden, maar je krijgt helaas geen korting voor dat kalenderjaar. Onze prijzen zijn zeer concurrerend als je ze vergelijkt met de markt. Wij werken met vaste prijzen per kalenderjaar omdat je ook de inkomstenbelasting altijd voor een heel jaar moet doen. Dat betekent dat als je gedurende het jaar klant wordt, wij alsnog met terugwerkende kracht jouw gegevens van het gehele jaar nodig hebben. Die gegevens moeten wij ook met terugwerkende kracht controleren. Daarnaast zal altijd de inkomstenbelasting erbij in zitten, en dat is waar voor ons het meeste werk in gaat zitten.

FAQ over de app

add remove Heeft Paperdork ook een mobiele app?

Jazeker, er is ook een mobiele app. Die kun je vinden in de Playstore (Android) en de App Store (iOS). De mobiele app heeft dezelfde functionaliteiten als de webapp. Wij vinden de app vooral handig voor het scannen van bonnetjes en het wegstrepen van to do items 🙂

add remove Is het mogelijk om een bankkoppeling te maken?

Ja, je kunt via ons systeem een bankkoppeling maken. In dit artikel geven we daar meer informatie over. Echter, het is niet verplicht om bij ons een bankkoppeling te maken. Bij ons hoef je namelijk (in tegenstelling tot vele andere boekhoudprogramma’s) niet al je privé onttrekkingen in het systeem te zetten. Dus eigenlijk is het een kwestie van facturen maken en bonnetjes scannen, en dat gaat vaak net zo snel rechtstreeks via het kasboek 🙂

add remove Kan ik mijn webshop koppelen?

Voor WooCommerce, Shopify & Plug & Pay hebben we een rechtstreekse koppeling met Paperdork gemaakt. Andere webshops zou je wellicht kunnen koppelen met het gebruik van Zapier. Lukt dat niet? Maak je dan ook vooral geen zorgen. Je hoeft bij ons nooit al je individuele webshop transacties handmatig in het systeem te zetten, een export per maand of per kwartaal volstaat ook. Geef dit vooral aan bij je cijferbaas, dan leggen we je uit hoe het werkt.

add remove Hoe ziet de factuur van Paperdork eruit?

Hieronder zie je een voorbeeld van hoe de factuur template van Paperdork is opgebouwd. Zoals je in de demo kunt zien kun je deze zelf aanpassen naar je eigen huisstijl (logo, lettertypes, kleuren). Je bent niet verplicht om deze factuur te gebruiken. Je mag ook je eigen facturen uploaden in het systeem. Bekijk hier de factuur preview.

add remove Ben ik verplicht om de Paperdork factuur te gebruiken?

Nee, dat hoeft niet. De Paperdork factuur is er vooral om het je makkelijk te maken. Maar als jij liever je facturen maakt op een andere manier dan is dat ook goed. Je kunt deze dan als bestand uploaden in ons boekhoudprogramma.

Enthousiast geworden?
Word klant!

Vanwege de Wwft zijn wij verplicht om iedereen in persoon te ontmoeten voordat we iemand mogen aannemen als klant. We maken dus graag nog even kort kennis met je! De kennismaking staat ruim gepland (voor evt. vragen), maar in praktijk hebben we vaak aan maximaal 15 minuten genoeg.