Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

spring garden - anne van midden floral design

Meet the dork: Anne van Midden

Wat ons werk het allerleukste maakt: al die toffe ambitieuze ondernemers die wij onze klanten mogen noemen. En daarom zetten wij in deze rubriek een aantal van onze klanten in het zonnetje. Wie zijn ze, wat doen ze, en wat vinden ze daar nu eigenlijk van: die boekhouding? Vandaag: Anne van Midden.

Foto: Danique van Kesteren

Anne van Midden | Meet the Dork | Paperdork klanten | Floral design

Anne is floral artist en maakt de meest geweldige kunst met bloemen op locatie, of vanuit haar studio in Soest.

Meet Anne…

Hi! Ik ben Anne van Midden, 34 jaar, getrouwd met Stefan. We wonen in Soest, in een jaren 70 drive-in woning die we volledig hebben gerenoveerd. Als ik niet aan het werk ben kun je me buiten vinden. Met 365m2 tuin is het fulltime slakken jagen voor ze mijn bloemen opeten! Ik houd verder van analoog fotograferen, door het bos en pluktuinen struinen.. en laten we eerlijk zijn: Modern Family kijken op Netflix 🙂

Wat doe je?

Ik ben floral artist of in gezellig Nederlands: bloemist. Maar dat dekt de lading niet echt voor mij. Ik heb geen winkel, maar werk vanuit mijn studio (de voormalig garage van ons huis) of op locatie. Ik maak onder andere bloemeninstallaties. Zie het als tijdelijke kunst. Ik doe dit bijvoorbeeld voor fotoshoots, events en merken. Denk bv aan een bloemenwolk boven een tafel, een volledig ‘landschap’ waar een model in kan staan of een natuurlijk decor waarin een product wordt gefotografeerd. Zo lastig uit te leggen in woorden haha! Mocht je benieuwd zijn naar beelden dan kun je die bekijken op www.annevanmidden.com.

Ik geef daarnaast les, zowel in mijn studio als online. De online lessen zijn ontstaan in 2020, omdat events ineens wegvielen. Ik hostte als een tijdje Instagram live sessies waar heel goed op gereageerd werd. Op basis daarvan ben ik een online bloemenschool begonnen. En nu is dit mijn belangrijkste inkomstenbron!

Ik maak elke maand een nieuwe video en laat daarin zien hoe ik o.a. bloemstukken, boeketten en kransen mak. Alles in een natuurlijke stijl en zo duurzaam mogelijk. Zo gebruik ik geen steekschuim en werk ik waar kan met lokale bloemen uit het seizoen.

De online lessen bied ik los aan, maar ook als abonnement. Leden krijgen elke maand een nieuwe video en een live groepsles via Zoom. Ook kunnen ze elkaar aanmoedigen en vragen stellen in een online community. Ik doe alles Engelstalig en heb een super internationaal ledenbestand. Op dit moment heb ik abonnees uit 18 verschillende landen, van Canada tot Australië.

Waarom ben je gaan ondernemen?

Heel kort door de bocht: omdat er geen loondienst posities waren haha! Ik ben in 2012 afgestudeerd aan een HBO allround styling en ben op zoek gegaan naar werk. Er was iemand die wel een klus voor me had maar ze had een btw nummer nodig voor de factuur. Dus ik heb me ingeschreven bij de Kvk. Dat was het, totaal niet over nagedacht verder!

Na een paar jaar had ik alle hoeken van styling wel gehad: interieur, fotoshoots, bruiloften.. Het was allemaal leuk maar ik liep steeds tegen een muur. Ik miste het creëren, vanuit niets iets maken. Door de bruiloften kwam ik in aanraking met bloemen en toen ik daar eenmaal mee begon (categorie: fake it till you make it) was er geen weg meer terug! Overstappen van styling naar bloemen is het beste wat ik ooit heb gedaan. Ik kan hier mijn talent, passie en creativiteit in kwijt. En door het zelfstandig te doen kan ik mijn eigen koers varen. Blind mijn intuïtie achterna!

Wat is je leukste moment als ondernemer?

De lancering van mijn online school! Ik heb daar maandenlang keihard aan gewerkt. Ik doe alles zelf: de website, het filmen, editen, marketing, social media, teksten, foto’s.. allessss. Dus toen ik lanceerde en er binnen een uur al een paar inschrijvingen waren heb ik wel even gehuild van trots. En een fles champagne open geknald natuurlijk!

Nog steeds kan ik huilen van geluk bij elke recensie en elk lief berichtje. Het blijft bijzonder om te beseffen dat ik een verschil maak. Dat wat ik doe, vanuit mijn passie en liefde voor natuur, een impact heeft. Zowel in het leven van mensen, als op de wereld. En de oprechte connecties die onderweg ontstaan zijn een grote beloning voor het harde werk.

Waarom ben je Paperdork gaan gebruiken?

Omdat oprechte connecties misschien een mooie beloning zijn, maar je daar de hypotheek niet van kunt betalen. Ik had geen idee waar mijn geld bleef omdat ik geen overzicht had. Ik kan veel zelf, maar als het op cijfers aankomt.. oef, nee! Een helder systeem zonder vage formules waar ik een complete error van krijg (looking at your Excel) is wat ik miste. In comes Paperdork! Ik zag Nikkie in een Facebookgroep iets delen over Paperdork en was bij het zien van de website meteen verkocht.

Ik heb in bijna 9 jaar ondernemen nog nooit zo’n duidelijke administratie gehad. Het helpt enorm om heel clean je cijfers onder elkaar te zien. Ik besef veel beter wat mijn kosten zijn en maak geen fouten met btw uitrekenen. En die grafiekjes.. zo fijn!

Tel daar de nul-stress aangiftes en een aardige, geduldige cijferbaas bij op en voila: structuur in mijn creatieve chaos brein. Beter laat dan nooit, toch?

corona cocoon - anne van midden floral design - meet the dork - paperdork klanten

Welke tip wil je andere ondernemers meegeven?

Als je de ruimte en luxe hebt: laat je niet tegenhouden door een titel op je cv. Dat je een bepaalde opleiding hebt wil niet zeggen dat je niet iets anders kunt doen. Werk aan je portfolio, aan je ervaring, leer jezelf software aan, investeer alle tijd die je over hebt en zet stappen in de richting die je wil.

Zeker voor creatieve vakken geldt vaak dat het werk wat je laat zien is wat mensen willen, dus zorg dat je laat zien wat je graag doet. Ik heb heel veel vrij werk gemaakt voor ik betaalde opdrachten kreeg. Dat is het voordeel van eigen ondernemer zijn, je kunt jezelf de vrijheid geven om te groeien.

En besteed zo snel mogelijk uit wat je niet zelf kunt of wilt doen! Ik noem maar iets hoor.. je boekhouding ofzo 😉

Plaats reactie