Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Corwin in den Eng - Decent - Paperdork klant

Meet the dork: Corwin in den Eng

Wat ons werk het allerleukste maakt: al die toffe ambitieuze ondernemers die wij onze klanten mogen noemen. En daarom zetten wij in deze rubriek een aantal van onze klanten in het zonnetje. Wie zijn ze, wat doen ze, en wat vinden ze daar nu eigenlijk van: die boekhouding? Vandaag: Corwin in den Eng.

Corwin in den Eng - Decent - Paperdork klant

Meet Corwin…

Super leuk om gevraagd te worden een blog te schrijven voor mijn mede-dorks! Een blog schrijven, zo moeilijk zou het toch niet moeten zijn zou je denken? Moeilijk niet, wel een beetje ongemakkelijk, haha! Ondanks dat ik al 3 jaar elke dag journal blijft het soms zoeken naar de juiste woorden. Introductie versie 154; Corwin, opgegroeid in een pittoresk dorpje in de Betuwe met meer schapen dan inwoners, Star Wars gekkie (stiekem dus wel een beetje echte dork) en daarnaast fanatiek Crossfitter. Woonachtig in Amsterdam, maar inmiddels ook wel ervaren dat thuis een mindset is en geen plek. Wat mensen niet van mij verwachten: deed ooit mee aan de Achmea kennisquiz, studeerde kunstgeschiedenis en architectuur en zat een blauwe maand(ag) op ballet. Als mensen 3 eigenschappen zouden mogen noemen die mij als persoon kenmerken, dan zouden dat gedrevenheid, loyaliteit en optimisme zijn. Verder pas ik heel goed in het cliché Amsterdamse beeld van yoga, flexitariër en haver cappuccino’s.

Hoe ben je in het ondernemerschap gerold?

Sinds september ben ik voor mijzelf begonnen als recruitment consultant en stiekem ben ik best een beetje trots op wat ik bereikt hebt tot nu toe. Mijn grootste uitdaging was vooral in het begin om focus te houden en aan de “juiste” opdrachten te werken. Kort daarop heb ik daarom een partnership gesloten met Pim Spijkers van Decent. Samen sta je sterker en onze missie had veel raakvlakken. “Het humaniseren en accelereren van digitale groei door het matchen van persoonlijkheid en cultuur”. Er zijn zoveel “cowboys” actief in recruitment terwijl het vaak een hele grote impact heeft op een mensenleven als wel bij een bedrijf. Succes wordt volgens mij meer bepaald door wie je bent als persoon en niet door wat je hebt gedaan of wat je weet. Ondanks dat daar wel vaak op gerecruit wordt! Uiteraard is het niet zwart-wit, want het staat wel in verband met elkaar. Bij de start heb ik daarom een ecosysteem ontwikkeld om ontwikkeling en groei centraal te laten staan van bedrijven en mensen. Daarin werken we met partners samen om uitdagingen en vraagstukken rondom het people aspect in een organisatie op te lossen, waarvan recruitment een onderdeel is.

Waarom ben je gaan ondernemen?

Ondanks dat ik uit een ondernemersfamilie kom en al eerder ondernemer was heb ik de afgelopen jaren in loondienst gewerkt. Mijn overweging was dat ik hierin wellicht meer zou kunnen leren dan wanneer ik weer voor mezelf zou gaan werken. Toen mijn baan kwam te vervallen tijdens corona vanwege het “last one in, first one out” principe, heb ik na een mooi proces besloten weer te gaan ondernemen. De reden erachter is dat je als ondernemer verantwoordelijk bent voor je eigen succes en geluk, in die zin is geluk maakbaar. De vrijheid van ondernemen in combinatie met de uitdaging om je ideeën/dromen te valideren is een super leerzame journey. Natuurlijk vind ik het echt wel spannend als we eens een keer niet een opdracht gegund krijgen, maar ik heb veel vertrouwen in de toekomst.

Wat was je leukste moment als ondernemer?

Mijn leukste moment is achteraf gezien mijn minst leuke moment. Het minst leuk heeft er namelijk voor gezorgd dat ik het meest heb geleerd en ik vind blijven leren – hoe cliché dan ook – mega belangrijk. Stilstand is achteruitgang! Ik vind het belangrijk om als persoon te groeien en te blijven ontwikkelen en daardoor van toegevoegde waarde te blijven. In mijn rol hechten mensen en bedrijven veel waarde aan advies. Het vertalen van de nieuwste ontwikkelingen in en uit de markt is iets waar ik veel waarde aan hecht. Daarom lees ik niet alleen veel (leestip is Shoedog en Tools of Titans), maar probeer ik mezelf ook nieuwe dingen aan te leren zoals programmeren.

En boekhouden, ga je jezelf dat ook aanleren? 😉

Boekhouden is iets wat ik mezelf zeker niet ga aanleren 😉 Iedereen heeft bepaalde talenten en die van mij zijn niet belegd in cijfers. Doordat Dork Nikkie en Marc vanaf moment één zoveel vertrouwen bij mij wisten te realiseren (met name over aftrekposten, regelingen, middelen, etc) in combinatie met het gebruiksgemak voelde het direct alsof we de drie musketiers waren.

Corwin in den Eng - Decent - Paperdork klant

Corwin is recruitment consultant en gelooft dat succes wordt bepaald door wie je bent als persoon, en niet door wat je hebt gedaan en wat je weet.

Welke tip wil je andere ondernemers meegeven?

Lastig om een tip mee te geven die voor iedereen van toepassing is omdat iedereen verschillend is natuurlijk. In mijn vorige rol als consultant heb ik het geluk gehad met heel veel toffe ondernemers te mogen schakelen en sparren. Naast dat ze torenhoge ambities hadden wat mega inspirerend was, hadden ze allemaal een coach. Natuurlijk is het een grote investering die je doet, maar op lange termijn is het denk ik één van de betere investeringen die je kan doen. Zaken die mij verder geholpen hebben in het managen van mezelf: be grateful, focus on the process, not the result & success is never measured in money, money is the outcome.

Plaats reactie