Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Loraine van Niekerk Cookie Doos - Paperdork klanten

Meet the dork: Loraine van Niekerk

Wat ons werk het allerleukste maakt: al die toffe ambitieuze ondernemers die wij onze klanten mogen noemen. En daarom zetten wij in deze rubriek een aantal van onze klanten in het zonnetje. Wie zijn ze, wat doen ze, en wat vinden ze daar nu eigenlijk van: die boekhouding? Vandaag: Loraine van Niekerk.

Loraine - Cookie Doos

Meet Loraine…

Hi! Mijn naam is Loraine, 26 jaar en onlangs verhuisd van Den Haag naar Nijmegen. Letterlijk aan de overkant van het land, maar met veel meer ruimte voor mijn twee bedrijven: Cookie Doos & Marketing Cookie. Voor de start van mijn eigen bedrijf werkte ik als Marketing Manager bij een ondernemerschapscentrum. De passie en energie die ik dagelijks zag bij ondernemers om mij heen zorgde ervoor dat het ook bij mij begon te kriebelen: ‘Wat als ik ook iets voor mezelf start?’. Ik startte Cookie Doos naast een fulltime baan, maar toen na een half jaar de kans ontstond om fulltime te gaan ondernemen wist ik dat ik deze moest grijpen. Het is hard werken, maar ik heb meer energie dan ooit tevoren! Ik heb van mijn passie een webshop kunnen maken en help nu ook anderen hetzelfde te doen.

Wat doe je?

Ik houd van zoet (met name cookies!) en bakken is daarom wat ik het liefste doe. Iedere verjaardag, etentje of visite thuis is voor mij een excuus om mijn kookboeken in te duiken en aan de slag te gaan met een nieuw recept. Het leek daarom logisch om dit door te trekken in een eigen onderneming. Cadeaus voor anderen bedenken vind ik ook heel leuk, maar is soms ook best lastig. Het liefst maak ik het zo persoonlijk mogelijk want dat is waar je iemand echt mee raakt. Deze twee ‘passies’ heb ik gecombineerd met Cookie Doos. In mijn webshop vind je verschillende koekcadeaus die je kunt personaliseren met je eigen eetbare foto, tekst of illustraties en per post kunt versturen naar iemand. Ook voor bedrijven verzorg ik relatiegeschenken in de vorm van koekjes met hun logo. Alle koekjes bak ik vers af met biologische ingrediënten van ondernemers uit de regio. Want het moet er niet alleen mooi uit zien, maar ook lekker smaken!

Met Marketing Cookie help ik sinds kort ook andere creatieve ondernemers om hun passie te vertalen naar een webshop. Mijn ervaring in marketing zorgde ervoor dat ik zelf een webshop kon bouwen en advertenties kon maken om in korte tijd naamsbekendheid te genereren. Niet iedereen heeft die achtergrond, maar ik wil het ook voor anderen mogelijk maken om hun droom achterna te gaan. Koekjes bakken en webshops bouwen, de ideale combinatie voor mij!

Waarom ben je gaan ondernemen?

Als marketing manager analyseerde ik de wensen en behoeften van (potentiële) klanten en stemde ik hier vervolgens de marketingactiviteiten op af. Ik vroeg mij echter steeds af welke impact ik nou écht voor iemand maakte en waar mijn werk terecht kwam. Juist dat persoonlijke contact vind ik heel belangrijk. Met Cookie Doos is dat nu helemaal anders. Klanten sturen vaak achteraf een berichtje om te delen hoe de reacties waren op de koekjes. Dan hoor ik welke impact mijn koekjes hebben gemaakt, want het is voor de ontvanger vaak veel meer dan een koekje. Ik vind het heel bijzonder dat ik met mijn koekjes een klein onderdeel kan zijn van dit soort geluksmomentjes!

Wat was je leukste moment als ondernemer?

Dat het veel meer dan een koekje is blijkt wel uit de reacties die ik krijg. Zo was er een oma die een doos koekjes opgestuurd kreeg met foto’s van alle kleinkinderen. Ze werden met een traan ontvangen en ze wilde ze absoluut niet opeten. Ze wilde ze liever inlijsten om naar te kijken, haha! Cookie Doos startte ik in januari 2020, vlak voor de eerste lockdown. Daarna ging het opeens heel hard met mijn koekcadeaus die naar dierbaren op afstand werden verstuurd. Dat ik in deze periode de afstand met een koekje voor het gevoel een beetje heb kunnen verkleinen vind ik heel bijzonder. Ik heb zoveel mooie reacties ontvangen, daar word ik heel blij van. Daar doe ik het voor!

Dat mijn koekjes voor kleine geluksmomentjes zorgen vind ik het allerleukst!

Gepersonaliseerde koekjes van Cookie Doos - Loraine van Niekerk

Waarom ben je Paperdork gaan gebruiken?

Na zelf mijn eerste twee aangiftes gedaan te hebben kwam ik er snel achter dat ik het liever zou willen uitbesteden. Mijn voorkeur ging uit naar een digitaal systeem waar ik zelf mijn facturen in kon uploaden. Zo houd ik zicht op al mijn inkomsten en uitgaven. Met Paperdork is dit heel gemakkelijk en vind je in het dashboard een duidelijk jaaroverzicht met je omzet en kosten. En wat ook ideaal is, ik heb voor ieder bedrijf een aparte omgeving! Zo weet ik precies hoe mijn bedrijven ervoor staan. Contact met Paperdork werkt heel fijn met een Facebookgroep, chat of gewoon per mail. Opties zat en altijd een snelle reactie. Dus ik ben helemaal happy met Paperdork!

Welke tip wil je andere ondernemers meegeven?

Durf voor je eigen geluk te kiezen. Ik wist dat ik niet helemaal happy was in marketing, maar wist ook niet direct waar ik dan wel blij van werd. Ik nam de tijd om dit te ontdekken en toen ik eenmaal het besluit had genomen om een nieuw pad te bewandelen, gaf dit zoveel kracht en zelfvertrouwen. Onderweg kom je natuurlijk nog wel twijfels tegen. Twijfels over jezelf, je kennis, je kunnen of je aanbod. Of misschien wel van mensen buitenaf over jouw bedrijfsidee. Maar heb de moed om gewoon te starten én om vol te houden. You don’t have to be great to start, but you have to start to be great!   

Plaats reactie