Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Facturen naar het buitenland | btw op facturen naar het buitenland | Factureren naar het buitenland

Nieuw: facturen naar het buitenland

Nu we steeds meer online werken worden ook de landsgrenzen steeds vager. Nog nooit was het zo makkelijk om zaken te doen met buitenlandse klanten. De btw regels worden er alleen niet bepaald makkelijker op. Gelukkig hoef je daar vanaf nu je hoofd niet meer over te breken. Vanaf nu is het mogelijk om facturen naar het buitenland te sturen met onze app.

Facturen naar het buitenland met automatische btw berekening

Is dat niet gewoon een kwestie van btw verleggen, een factuur versturen naar het buitenland? Was het maar zo’n feest. De regels omtrent btw naar het buitenland zijn erg complex. Binnen de EU, buiten de EU, facturen naar particulieren, facturen naar ondernemers.. En dan ook nog de vraag of je goederen levert of diensten. Allemaal aspecten die bepalen hoe je moet omgaan met btw op buitenlandse facturen. Maar: daar hoeven jullie je vanaf nu niet meer druk over te maken. Het is vanaf nu mogelijk om facturen te versturen naar het buitenland met de Paperdork app. Al deze scenario’s zitten ingebouwd in onze app. Op basis daarvan wordt automatisch de juiste btw voor je berekend.

Uitzonderingen op buitenlandse btw

Houd er bij het maken van buitenlandse facturen wel rekening mee dat er vele uitzonderingsregels gelden. Deze regels zijn zo ontzettend specifiek dat het voor ons niet mogelijk is om al deze tientallen uitzonderingen in te bouwen via onze app. Doe dus altijd voordat je een factuur verstuurt nog een dubbelcheck op de website van de Belastingdienst. Er is voor zowel goederen als diensten een hulpmiddel die je vertelt hoe je moet omgaan met de buitenlandse factuur.

TIP: maak een Engelstalige factuur template aan om facturen met bijbehorende e-mails in het Engels naar het buitenland (m.u.v. België natuurlijk) te versturen.

Plaats reactie