Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Wat zijn gemengde kosten?

Één van de grootste grijze gebieden bij het ondernemen zijn de gemengde kosten.  Dit zijn kosten die zowel een zakelijk- als een privékarakter hebben. Hoe weet je dan of je deze kosten mag aftrekken en voor welk bedrag? Hierbij is de theorie weer simpel: enkel het zakelijke deel mag je aftrekken. Dit klinkt makkelijk, maar blijkt in de praktijk soms lastig te bepalen. Hieronder is een kort voorbeeld uitgewerkt om te illustreren hoe je dit in de praktijk kan bepalen:

 

Stel je hebt een telefoonabonnement (€50 p/m) die je zowel privé als zakelijk gebruikt en waarvan het zakelijke gebruik 35% is. Per maand mag je EUR 50 * 35% = €17,50 van je winst aftrekken voor telefoonkosten. Voor de BTW gelden in principe dezelfde regels. 

Cijfermeester Marc - Paperdork ZZP Boekhouding

Volg cijferbaas Marc

Ben je nog geen klant van Paperdork of wil je meer informatie? Wij leren je graag kennen 🙂 Als je je gegevens achterlaat neemt Marc zo snel mogelijk contact met je op.

    play_circle_outline

    Plaats reactie