fbpx

Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Wat is de bijdrage Zorgverzekeringswet?

In de aanslag van de Belastingdienst krijg je vaak een aparte brief over je bijdrage aan de Zorgverzekeringswet (zvw). Maar wat is dat eigenlijk? En waarom moet ik hier geld voor betalen?

 

Wat is de zorgverzekeringswet?

In Nederland is het voor iedereen verplicht om een ziektekostenverzekering te hebben. Om dit voor iedereen mogelijk te maken, betalen we een bijdrage aan de zorgverzekeringswet. Eigenlijk is het dus een bijdrage aan de gezondheidszorg in Nederland. Over het algemeen geldt: hoe hoger je inkomen, hoe hoger de bijdrage aan de zorgverzekeringswet.

 

Waarom krijg ik hier ineens een aanslag van nu in ZZPer ben?

Heb je hiervoor in loondienst gewerkt? Dan betaalde je die bijdrage ook al. Je hebt het waarschijnlijk alleen niet gemerkt. In loondienst gaat het namelijk automatisch van je salaris af! Als ZZPer betaal je in principe niet meer, maar de bijdrage moet je vaak 1x per jaar zelf overmaken naar de Belastingdienst. Zorg er dus altijd voor dat je hier wat geld voor opzij zet.

Cijfermeester Marc - Paperdork ZZP Boekhouding

Volg cijferbaas Marc

Ben je nog geen klant van Paperdork of wil je meer informatie? Wij leren je graag kennen 🙂 Als je je gegevens achterlaat neemt Marc zo snel mogelijk contact met je op.

    play_circle_outline

    Post a Comment