Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Hoe regel ik mijn ZZP pensioen?

De woorden ZZPer en pensioen worden vaak in 1 adem genoemd: helaas niet in een positieve context. Naar schatting krijgt bijna de helft van de ZZPers met een pensioentekort te maken tegen de tijd dat ze mogen gaan genieten van hun welverdiende pensioen. Zorg er dus voor dat dit jou niet overkomt! Hieronder zijn enkele mogelijkheden opgenomen om als ZZPer pensioen op te bouwen. 

  • Lijfrente: je kan er voor kiezen om een lijfrenteverzekering af te sluiten bij een verzekeraar. Een soort ZZP pensioen dus. Het voordeel hierbij is dat je inleg aftrekbaar is van je winst. De uitkeringen, daarentegen, zijn wel belast. Het is daarom een uitstel van belasting in plaats van aftel. 
  • Zelf beheren: Je kan natuurlijk ook je pensioen in eigen beheer houden. Dit kan je op verschillende manieren doen zoals sparen, beleggen of het aflossen van je hypotheek. Het voordeel hiervan is dat je zelf bepaald wat je doet met je geld en het niet vast staat. Dit is uiteraard ook meteen een nadeel als je weinig discipline hebt om te sparen voor later. 
  • Pensioenfondsen: In sommige gevallen is het mogelijk om het pensioen bij je oude werkgever, voor een korte tijd, door te zetten. Dit heeft als voordeel dat het risico gespreid is. Nadeel is echter dat de kosten in sommige gevallen hoger zijn. 

Er is niet 1 beste methode om je pensioen op te bouwen. Het hangt van je persoonlijke situatie af en hoeveel risico je wilt lopen. 

Cijfermeester Marc - Paperdork ZZP Boekhouding

Volg cijferbaas Marc

Ben je nog geen klant van Paperdork of wil je meer informatie? Wij leren je graag kennen 🙂 Als je je gegevens achterlaat neemt Marc zo snel mogelijk contact met je op.

    play_circle_outline

    Post a Comment