Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Hoe gaat een afspraak bij de KVK?

Hoe gaat een afspraak bij de KVK?

Heb jij binnenkort een afspraak bij de Kamer van Koophandel (KVK) om jouw bedrijf in te laten schrijven? Dan is dit artikel speciaal voor jou! Sommige ondernemers zien een beetje op tegen dit officiële moment. Maar nergens voor nodig, want deze afspraak is zo voorbij! In deze blog beantwoorden we de vraag: hoe gaat een afspraak bij de KVK?

Allereerst: de online inschrijving

Voordat je überhaupt bij de KVK mag langskomen moet je jouw bedrijf online inschrijven. Dit kun je eenvoudig doen door enkele stappen te doorlopen op deze website van de KVK. Hier kun je de volgende vragen onder andere verwachten:

  • Wat wil je inschrijven?
  • Wil je een nieuw bedrijf inschrijven of een bestaand bedrijf overnemen?
  • Welke rechtsvorm wil je inschrijven? – De meeste startende ondernemers kiezen voor een eenmanszaak.

Vervolgens doorloop je een checklist en vul je jouw e-mailadres in. Via dit e-mailadres ontvang je een linkje waar je nog meer informatie moet invullen. Denk aan de naam van jouw nieuwe bedrijf, jouw persoonlijke gegevens en de activiteiten van je bedrijf. Vind je dit lastig om te omschrijven? Geen probleem, tijdens de afspraak helpen ze je hier (indien nodig) nog bij.

Nadat je dit formulier hebt verstuurd moet je een fysieke afspraak bij één van de 19 KVK kantoren maken. Soms zitten deze aardig vol, dus bekijk bij haast ook zeker de kantoren die iets verder van je vandaan liggen.

Een afspraak bij de KVK

Dan is het zover: jouw fysieke afspraak bij de KVK. Zorg dat je op tijd aanwezig bent om een geschikt parkeerplekje te vinden en vergeet je legitimatiebewijs niet. Je hoeft voor deze afspraak ook niet in een net mantelpakje aan te komen, de sfeer op het kantoor is super relaxed.

Een medewerker van de KVK zal je uit de wachtkamer komen halen en neemt je mee naar een kantoor (of afgeschermd hokje) voor wat meer privacy. Hier neemt de medewerker jouw ingestuurde formulier van begin tot einde met je door. Zo bekijkt de medewerker welke codes er aan jouw activiteiten kunnen worden gehangen en controleert degene of er geen plagiaat in de naam zit. Dubbelcheck zelf ook altijd van tevoren of je bedrijfsnaam niet al bestaat! Ook wordt jouw legitimatie gecontroleerd.

Maak je dus absoluut geen zorgen over een kruisverhoor of een lang gesprek. De medewerker is er om te zorgen dat voor jou alles duidelijk is, en of de door jouw ingevulde informatie klopt. Daarnaast legt de medewerker uit dat je verschillende brieven op de mat zal ontvangen, met meer uitleg over bijvoorbeeld btw-aangiftes.

Meestal sta je binnen 15 minuten weer buiten. Uiteraard moet je dan nog wel even het inschrijfgeld van €50 aftikken (let op, enkel pin of creditcard) 😉

Goed om rekening mee te houden

  • Ben je jonger dan 18 jaar? Zorg dan dat je een voogd bij je hebt.
  • Zonder legitimatie kun je niets voor elkaar krijgen en zul je een andere keer terug moeten komen.
  • Een inschrijving kost €50, en voor €15 extra kun je een uittreksel aanvragen. Deze heb je soms nodig voor bankzaken. Weet je niet zeker of je dit nodig hebt? Laat het dan nog even lekker zitten, dit uittreksel kun je altijd later nog bestellen.
  • Vind je het toch best spannend? Je mag altijd iemand meenemen, hier wordt niet gek van op gekeken.

De medewerkers van de KVK behandelen de één na de ander en zijn er om jou te helpen. Niets om je zorgen over te maken dus! Na een afspraak bij de KVK kun je ook altijd nog online terecht bij vragen.

Maak je eigen feestje!

Hoewel voor jou de inschrijving van je eigen bedrijf misschien een grote stap is, is het bij de KVK dagelijkse business. Verwacht dus niet al teveel feestelijke toestanden, de afspraak is vrij zakelijk. Maar dat betekent niet dat jij dit moment ook zo snel aan je voorbij moet laten gaan! Onze tip: nodig thuis een paar vrienden uit en maak er een feestje van. Wie weet is het de start van iets heel moois. En altijd reden voor een feestje, toch? 🥳

Meet Iris! Met een International Business Management papiertje op zak schrijft ze met veel plezier blogs over financiële onderwerpen voor Paperdork. Ze gaat geen uitdaging uit de weg.

Plaats reactie