Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Anne Claessen | The Podcast Babes | Paperdork klanten | Meet the Dork

Meet the dork: Anne Claessen

Wat ons werk het allerleukste maakt: al die toffe ambitieuze ondernemers die wij onze klanten mogen noemen. En daarom zetten wij in deze rubriek een aantal van onze klanten in het zonnetje. Wie zijn ze, wat doen ze, en wat vinden ze daar nu eigenlijk van: die boekhouding? Vandaag: Anne Claessen, eigenaar van The Podcast Babes.

Anne Claessen | The Podcast Babes | Paperdork klanten | Meet the Dork

Fotografie: Studio Annemarije

Meet Anne…

Hi! Ik ben Anne, 26 jaar oud en ik woon… Overal eigenlijk. Ik leef al 2 jaar als digital nomad, waarbij ik elke paar maanden van woonplaats wissel. Ik heb gewoond in Australië, Vietnam, Thailand, Bali, en nu in Hamburg (Duitsland). Mijn grootste hobby is reizen, maar ik ben ook een echte podcast junkie en boekennerd. 

Ik haalde alle papiertjes en zag mezelf wel het Suits-leventje leiden op de zuidas. Maar in plaats daarvan eindigde ik overal ter wereld terwijl ik ondernemers help met hun podcast.

Waarom ben je gaan ondernemen?

Jarenlang had ik het plan om advocaat te worden op de zuidas. Ik zag mezelf wel het hele Suits-leven leiden. Na alle papiertjes gehaald te hebben (rechten en bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit) zag ik het alleen niet meer zo zitten. 80 uur per week op kantoor zitten? Nahhh lijkt me toch niks voor mij. Dus ik zegde mijn droombaan af, verkocht al mijn spullen en vertrok naar Azië om te backpacken.

 

Na heel wat omzwervingen in Azië en een working holiday in Australië kwam ik tot de conclusie dat ik nog niet naar huis wilde, maar ook geen random vervelende baantjes meer wilde. Ik besloot toen mijn digital nomad droom na te jagen en een manier te vinden om online geld te verdienen.

En wat doe je nu?

Toen ik had besloten online geld te gaan verdienen, heb ik een virtual assistant cursus gevolgd om verschillende online werkzaamheden uit te proberen. Één van de modules in de cursus ging over podcast management en ik was verkocht!

 

Ik besloot me volledig op podcasts te focussen. Eerst als freelance podcast manager, en nu als podcast strategist bij mijn agency The Podcast Babes. Ik help podcasters met het maken van een impactvolle en winstgevende podcast. Dat doe ik door het aanbieden van masterminds, cursussen en 1-op-1 podcast strategie en management trajecten.

Wat was je leukste moment als ondernemer?

In de anderhalf jaar dat ik ondernemer ben heb ik heel wat ups en downs meegemaakt. De leukste momenten waren toen het begon te lukken. De eerste klant binnenhalen, het eerste teamlid aannemen, de eerste podcast aflevering live zetten. 

 

Ik zit op dit moment ook in een interessante fase, waarbij ik (eindelijk, voor mijn gevoel) beloond wordt voor al het harde werk van de afgelopen tijd aan mijn marketing. Één van mijn podcast afleveringen is gedeeld door hosting platform Buzzsprout, waardoor ik een enorme piek zag in de downloads. Daarnaast weten steeds meer podcasters mij te vinden en dat is heel leuk!

Waarom ben je Paperdork gaan gebruiken?

Boekhouding is naar mijn idee het aspect van business waar je echt geen fouten in wilt maken. Om er zeker van te zijn dat ik geen dure foutjes in mijn boekhouding en administratie zou maken ben ik vrij vroeg op zoek gegaan naar een boekhouder. Ik heb voor Paperdork gekozen omdat het makkelijk in gebruik is. De software ziet er duidelijk uit, ik kan altijd vragen stellen, en ik betaal gewoon lekker makkelijk per jaar. 

Heb je iets over de boekhouding geleerd wat je anders niet had geweten?

Ik heb heel veel over boekhouding geleerd! Vooral de blogs die Paperdork vaak deelt geven me veel nieuwe informatie en inzichten. Daarnaast heb ik volgens mij zo’n 300 vragen gesteld in het afgelopen jaar, die altijd snel en duidelijk zijn beantwoord.

Anne Claessen | The Podcast Babes | Paperdork klanten | Meet the Dork

Fotografie: Studio Annemarije

Welke tip wil je andere ondernemers meegeven?

Fouten maken in je business is helemaal niet erg en daar leer je van. Op het gebied van boekhouding wil je echter echt geen fouten maken, die komen je vaak duur te staan. Ik zou dan ook elke ondernemer willen aanraden om vanaf het begin van hun business te investeren in een goede boekhouder, dat heeft mij veel stress en gedoe gescheeld.

Plaats reactie