Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Wat is een fiscaal partner?

Een fiscaal partner is iemand aan wie je voor de Belastingdienst gebonden bent als het om geldzaken gaat. Fiscale partners kunnen bepaalde inkomsten en aftrekposten tussen elkaar verdelen bij belastingaangiftes, en dat kan soms gunstig zijn. Je mag bijvoorbeeld voor bepaalde inkomsten en aftrekposten zelf kiezen wie welk bedrag aangeeft bij de aangifte. Dit kan voordelig zijn als de één bijvoorbeeld meer belasting betaalt dan de ander. Het maakt niet uit hoe de verdeling wordt gemaakt, als het samen maar 100% is. Er kunnen echter ook nadelen zitten aan een fiscaal partnerschap. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je geen recht meer hebt op bepaalde regelingen of toeslagen. Check dit dus altijd! Bijvoorbeeld bij een van onze cijferbazen.

Een fiscaal partner hoeft niet per se een partner te zijn met wie je een relatie hebt, het kan bijvoorbeeld ook een huisgenoot zijn. Je kunt zelfs meer dan één fiscale partners hebben. Een belangrijke indicator is of jullie op hetzelfde adres staan ingeschreven. Maar zelfs dan ben je ook niet altijd fiscaal partner. Snap jij het nog? Als je twijfelt of jij een fiscaal partner hebt, ga dan de voorwaarden eens na.

Cijfermeester Marc - Paperdork ZZP Boekhouding

Volg cijferbaas Marc

Ben jij ZZPer of heb je een VOF en heb je een fiscaal partner? Jouw cijferbaas kan ook de aangifte van jouw partner doen! Ken je Paperdork nog niet en wil je meer informatie of klant worden? Wij leren je graag kennen 🙂 Als je je gegevens achterlaat neemt Marc zo snel mogelijk contact met je op.

    play_circle_outline

    Post a Comment