Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Wat is de margeregeling?

Verkoop jij gebruikte goederen die zijn ingekocht zonder BTW? Dan kan het zijn dat jij gebruik kan maken van de margeregeling. Dit heeft zowel voor- als nadelen. Het voordeel is dat de BTW die je afnemer dient te betalen lager is. De BTW bereken je namelijk over je zogenaamde winstmarge; het verschil tussen de inkoopprijs en de verkoopprijs. Hierdoor is de totale verkoopprijs lager. 

Nadelen zijn er echter ook. Het belangrijkste nadeel zijn de extra administratieve verplichtingen. De voorwaarden zijn:

  • Marge goederen dien je gescheiden te houden van andere goederen
  • De verschillende tariefgroepen(21% en 9%) hou je gescheiden 
  • BTW vermeldt je niet op de factuur; let op, je dient de berekende BTW wel af te dragen ook al staat het niet duidelijk op de factuur. 
  • Bij aankopen boven de € 500 bij 1 leverancier dien je een inkoopverklaring op te stellen. Met deze inkoopverklaring kun je later aantonen dat u de goederen hebt gekocht zonder BTW.

Verkoop je aan een andere ondernemer? Dan kan je afwijken van de margeregeling en de BTW berekenen over het gehele verkoopbedrag. Hoewel het totaalbedrag hierdoor hoger is, kan de koper de BTW aftrekken, waardoor je koper uiteindelijk minder betaalt. 

Op de margeregeling bestaan veel uitzonderingen en extra regeltjes. Vraag daarom jouw cijferbaas voor meer informatie over de margeregeling. 

Cijfermeester Marc - Paperdork ZZP Boekhouding

Volg cijferbaas Marc

Ben je nog geen klant van Paperdork of wil je meer informatie? Wij leren je graag kennen 🙂 Als je je gegevens achterlaat neemt Marc zo snel mogelijk contact met je op.

    play_circle_outline

    Plaats reactie