fbpx

Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Wat is de energie-investeringsaftrek?

Geef jij om het milieu en wil jij dit waar mogelijk ondersteunen in jouw onderneming? Dat kan! Sterker nog, de Belastingdienst stimuleert dit zelfs door middel van de energie-investeringsaftrek. Deze aftrek is bedoeld voor energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. De aftrek zorgt ervoor dat je niet enkel de afschrijving van het bedrijfsmiddel als kosten mag verantwoorden, maar ook een aanvullend bedrag mag aftrekken van je winst. In 2019 is deze aanvullende aftrek 45%.

 

Uiteraard zitten er voorwaarden aan deze regeling. De voorwaarden zijn hieronder opgenomen:

  • Per bedrijfsmiddel is de minimale investering €2.500
  • Het bedrijfsmiddel is niet eerder gebruikt
  • Het bedrijfsmiddel staat op de zogenoemde energielijst
  • Je kunt voor hetzelfde bedrijfsmiddel geen energie-investeringsaftrek én milieu-investeringsaftrek tegelijk krijgen

 

Hoe gaat dit met de aangifte?

Mocht je van plan zijn te investeren in duurzame energie of energiebesparende middelen dan is het belangrijk om je cijferbaas hiervan op de hoogte te stellen. Wij kijken dan samen met jou of deze aftrek op jouw onderneming van toepassing is. Indien het antwoord ja is, dan houden wij er ook rekening mee in je aangifte!

Cijfermeester Marc - Paperdork ZZP Boekhouding

Volg cijferbaas Marc

Ben je nog geen klant van Paperdork of wil je meer informatie? Wij leren je graag kennen 🙂 Als je je gegevens achterlaat neemt Marc zo snel mogelijk contact met je op.

    play_circle_outline

    Post a Comment