fbpx

Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Wat is loonbelasting?

Loonbelasting is de grootste inkomstenbron van de Nederlandse overheid. Dit komt omdat iedereen die in loondienst is loonbelasting moet betalen. Als ondernemer kun je hier ook mee te maken krijgen, bijvoorbeeld doordat je jouw bedrijf runt naast je vaste baan of doordat je personeel in dienst hebt. In het eerste geval hoef jij je waarschijnlijk nergens druk om te maken. De kans is namelijk groot dat je werkgever de loonbelasting al voor je heeft geregeld. Heb je zelf personeel in dienst? Dan moet je dit zelf regelen of je kan het uitbesteden aan externe partijen. 

 

Maar wat is loonbelasting nou?

Loonbelasting is de belasting die de Belastingdienst heft over het loon van werknemers. Misschien heb je wel eens van Box 1 gehoord? Dit is de Box waar loonbelasting in wordt belast. Dit doet de Belastingdienst aan de hand van zogenaamde ‘schijven’. In 2020 kennen we 3 schijven in Box 1, die allemaal een ander belastingpercentage hebben. Als je meer verdient, dan kom je in een hogere schijf. En hoe hoger de schijf, hoe meer belasting je betaalt. De filosofie hierachter is dat de sterkste schouders de zwaarste lasten kunnen dragen. 

De meeste mensen in Nederland hoeven zich geen zorgen te maken over loonbelasting omdat hun werkgever dit voor hen regelt. Voor jou als ondernemer kan dit echter anders zijn. Heb je daarom vragen over loonbelasting, neem dan contact op met jouw cijferbaas.

Cijfermeester Marc - Paperdork ZZP Boekhouding

Volg cijferbaas Marc

Ben je nog geen klant van Paperdork of wil je meer informatie? Wij leren je graag kennen 🙂 Als je je gegevens achterlaat neemt Marc zo snel mogelijk contact met je op.

    play_circle_outline

    Post a Comment