Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Wat is de meewerkaftrek?

Jij bent ondernemer en je fiscaal partner helpt mee in je onderneming zonder een vergoeding. Herkenbaar? Zo ja, dan hebben we goed nieuws voor jou! De Belastingdienst beloont dit namelijk met de meewerkaftrek. Door deze aftrek is een deel van je winst onbelast als je aan de voorwaarden voldoet. De voorwaarden zijn:

 

De hoogte van de aftrek is afhankelijk van het aantal uur dat jouw fiscale partner in je onderneming meewerkt. Hoe meer uren, hoe hoger de aftrek:

 

Aantal meegewerkte uren Aftrek
Minder dan 525 Geen aftrek
525 – 875 1,25% van de winst
875 – 1.225 2% van de winst
1.225 – 1.750 3% van de winst
1.750 of meer 4% van de winst

 

Er zit wel een nadeel aan de regeling. Als jij je fiscaal partner een vergoeding geeft tot € 5.000, dan is deze vergoeding niet aftrekbaar. Enkel de meewerkaftrek mag dan toegepast worden. 

 

Hoe gaat dit met de aangifte?

Bij Paperdork houden wij hier rekening mee in je aangifte. Het is wel belangrijk dat je ons goed informeert zodat wij samen met jou kunnen toetsen of deze regeling voor jouw onderneming van toepassing is.

Cijfermeester Marc - Paperdork ZZP Boekhouding

Volg cijferbaas Marc

Ben je nog geen klant van Paperdork of wil je meer informatie? Wij leren je graag kennen 🙂 Als je je gegevens achterlaat neemt Marc zo snel mogelijk contact met je op.

    play_circle_outline

    Plaats reactie