fbpx

Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Wat is de oudedagreserve?

Als ondernemer is het niet vanzelfsprekend dat je pensioen opbouwt. Dit zul je zelf moeten regelen! De Belastingdienst doet wel haar best om je hierin te helpen. Als je aan de volgende voorwaarden voldoet mag je gebruik maken van de oudedagsreserve:

De oudedagsreserve houdt in dat je een deel van je winst opzij mag zetten voor je oudedagsvoorziening. Dit betekent niet dat je daadwerkelijk pensioen opbouwt, maar enkel dat je over dit deel geen belasting hoeft te betalen. Let wel op: dit is slechts een uitstel van belasting. Op het moment dat je de reservering laat uitbetalen, bijvoorbeeld bij het staken van de onderneming, wordt je winst verhoogd en betaal je dus extra belasting. 

Per jaar bepaalt de Belastingdienst een maximaal bedrag dat je als ondernemer mag toevoegen aan de oudedagsreserve. Voor 2019 is dit 9,44% met een maximum van €8.999. Van dit maximum moet je eventuele pensioenpremies nog aftrekken.

Cijfermeester Marc - Paperdork ZZP Boekhouding

Volg cijferbaas Marc

Ben je nog geen klant van Paperdork of wil je meer informatie? Wij leren je graag kennen 🙂 Als je je gegevens achterlaat neemt Marc zo snel mogelijk contact met je op.

    play_circle_outline

    Post a Comment