Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Wat is de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)?

Misschien wel het beste Galgje woord ooit: de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Gewoon de KIA dus. Een stuk makkelijker te onthouden. Veel ondernemers kennen deze regeling niet, en dat is zonde! Want dit is een van de fiscale regelingen die erg interessant kan zijn voor ZZP’ers.

De KIA is ervoor bedoelt om investeren onder kleine ondernemers te stimuleren. Dat is immers goed voor de economie. De KIA maakt het over het algemeen voordelig om meerdere investeringen in één kalenderjaar te doen. Als je namelijk jaarlijks meer dan €2.400 investeert dan levert dat je een belastingvoordeel op. Je mag dan namelijk een deel van je investeringen aftrekken van je winst. En dat betekent dus minder belasting bepalen. Hoeveel je dat uiteindelijk oplevert kun je berekenen aan de hand van de tabel van de Belastingdienst of kun je overleggen met je cijferbaas.

Let wel op dat niet zomaar alle investeringen in aanmerking komen voor de KIA. Over het algemeen geldt dat je moet investeren in een bedrijfsmiddel dat langer dan één jaar meegaat, en meer dan €450 heeft gekost. Voor ZZP’ers zijn dat algemeen zaken zoals een laptop, mobiele telefoon of wellicht een camera. Ook hiervoor kun je natuurlijk bij je cijferbaas terecht als je niet zeker weet of jouw (potentiële) investering in aanmerking komt.

Cijfermeester Marc - Paperdork ZZP Boekhouding

Volg cijferbaas Marc

Ben je nog geen klant van Paperdork of wil je meer informatie? Wij leren je graag kennen 🙂 Als je je gegevens achterlaat neemt Marc zo snel mogelijk contact met je op.

    play_circle_outline

    Plaats reactie