fbpx

Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Wat is de kans dat ik gecontroleerd word door de Belastingdienst?

Ben jij niet helemaal zeker over je boekhouding? En heb je gehoord dat jij met een kleine onderneming toch niet wordt gecontroleerd door de Belastingdienst? Helaas, dat fabeltje halen we snel uit de lucht.

 

In principe worden de inkomstenbelastingen van iedereen die in Nederland aangifte doet ‘gecontroleerd’. Dit gebeurt echter voor een groot gedeelte automatisch met behulp van slimme computers en algoritmes. Slechts een klein percentage van de particulieren en ondernemers wordt jaarlijks ‘echt’ gecontroleerd door een medewerker van de Belastingdienst. 

 

Er zijn geen officiële cijfers bekend hoe vaak je als ondernemer een controle krijgt van de Belastingdienst. Een veel gehoorde uitspraak is dat ondernemers eens per 45 jaar gecontroleerd worden door de Belastingdienst. Laat je hier echter niet door misleiden! Er zijn

vele voorbeelden waarbij kleine ondernemingen al meerdere keren zijn gecontroleerd in een paar jaar. 

 

Is het dan volledig willekeurig wanneer je een controle krijgt? Nee, niet volledig. De Belastingdienst maakt deels gebruik van willekeurige steekproeven. Er worden echter ook gerichte controles uitgevoerd op specifieke branches en ondernemingen waarin de Belastingdienst verhoogde risico’s ziet. 

 

Maar waarom stelde je deze vraag eigenlijk? 😉 (sneaky you!) Ondanks dat de kans klein is dat je in de eerste jaren een controle krijgt moet je natuurlijk altijd je goed je boekhouding bij te houden! Heb je hier hulp bij nodig? Dan helpen wij je met alle liefde

Cijfermeester Marc - Paperdork ZZP Boekhouding

Volg cijferbaas Marc

Ben je nog geen klant van Paperdork of wil je meer informatie? Wij leren je graag kennen 🙂 Als je je gegevens achterlaat neemt Marc zo snel mogelijk contact met je op.

    play_circle_outline

    Post a Comment