Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Wanneer moet ik mij inschrijven bij de KvK?

De regel lijkt heel simpel: alle rechtspersonen en ondernemingen moeten zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Maar zo simpel is het helaas niet. Want wanneer heb jij nou een onderneming? Om te achterhalen of jij een onderneming hebt moet je voldoen aan 3 voorwaarden:

 

 • Je levert goederen en/of diensten
 • Je vraagt hier meer dan een symbolische vergoeding voor
 • Je neemt deel aan het normale economische verkeer

 

Als jij vrijwilligerswerk doet, een hobby uitoefent die meer geld kost dan het oplevert, of iets verkoopt aan je familie dan telt dit dus niet als een onderneming. Bij een onderneming heb je de bedoeling om winst te maken. Maar nog steeds bestaat er een grijs gebied. Want wanneer is iets nou een hobby en wanneer niet meer? Er zijn nog een aantal andere indicatoren waar je naar kunt kijken:

 • Loop jij ondernemersrisico, bijvoorbeeld door investeringen die je moet doen?
 • Voer je je werkzaamheden met regelmaat uit?
 • Heb je meer dan één klant/opdrachtgever?
 • Ben je zelfstandig en bepaal je zelf hoe en wanneer je je werk doet?

Nu kan het natuurlijk zo zijn dat je bij de start van je onderneming nog niet aan al deze criteria voldoet. Want misschien begin je net en heb je nog helemaal geen klanten. Dat is niet erg, je kunt je dan alsnog inschrijven. Twijfel je na dit lijstje nog steeds? Dan kun je natuurlijk altijd de Kamer van Koophandel even bellen!

Cijfermeester Marc - Paperdork ZZP Boekhouding

Volg cijferbaas Marc

Ben je nog geen klant van Paperdork of wil je meer informatie? Wij leren je graag kennen 🙂 Als je je gegevens achterlaat neemt Marc zo snel mogelijk contact met je op.

  play_circle_outline

  Plaats reactie