fbpx

Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Hoe houd ik als ZZP of VOF mijn uren bij?

Het is belangrijk om je uren goed bij te houden als ondernemer. Ten eerste is dit belangrijk voor je opdrachtgevers, voornamelijk als je een uurtarief met hen hebt afgesproken. Werk je met vaste prijsafspraken dan is het tevens belangrijk om je uren goed bij te houden om uit te kunnen rekenen hoeveel tijd een bepaalde klus heeft gekost. 

Daarnaast is het goed bijhouden van je uren belangrijk voor de Belastingdienst. Als je gebruik wil maken van de ondernemersaftrek dien je namelijk aanmerkelijk te kunnen maken dat je voldoet aan het urencriterium. Kan je dit niet, dan loop je veel fiscale voordelen mis. 

 

Hoe jij je uren bijhoudt is aan jou. Hierbij heb je heel veel keuzes maar kort gezegd komt het neer op de keuze tussen Excel en urenregistratie software. 

 

Excel

Excel heeft als voordeel dat het makkelijk in gebruik is en je het gratis kan gebruiken. Voor ondernemers die voor slechts enkele opdrachtgevers hebben is dit een goede uitkomst vanwege het gemak en de kosten. Heb je echter meerdere opdrachtgevers (tegelijkertijd), dan kan Excel al snel onoverzichtelijk en tijdrovend zijn. 

 

Urenregistratie software  

Er zijn vele applicaties beschikbaar waar je je uren kan registreren. Deze applicaties bieden veel waar voor hun geld door het registreren van je uren makkelijk en overzichtelijk te maken. Nadeel aan deze applicaties is echter dat ze veelal niet gratis zijn. Of dit voor jou het geld waard is moet je zelf afwegen.

Cijfermeester Marc - Paperdork ZZP Boekhouding

Volg cijferbaas Marc

Ben je nog geen klant van Paperdork of wil je meer informatie? Wij leren je graag kennen ? Als je je gegevens achterlaat neemt Marc zo snel mogelijk contact met je op.

play_circle_outline

Plaats een reactie