Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Digitaal netwerken: 5 waardevolle Facebook communities voor ondernemers | design by Freepik

5x waardevolle Facebook communities voor ondernemers om te netwerken

Normaal gesproken nemen we je in deze rubriek mee naar de leukste flexwerkplekken over heel Nederland. Dat gaat nu – tijdens de coronacrisis – helaas even niet door. Maar gelukkig zijn er ook genoeg online hotspots waar je óók kunt netwerken en heel waardevolle contacten kunt op doen. Facebook dood dacht je? Zeker niet! Er bestaan tal van waardevolle Facebook communities (ook wel Facebookgroepen) voor ondernemers. En excuse me guys voor de vele groepen uitsluitend voor vrouwen, blijkbaar zijn zij wat actiever op dergelijke communities dan jullie 🙂

1. Ambitieuze Meisjes

Met bijna 40.000 leden is Ambitieuze Meisjes by far de grootste Facebook community voor vrouwelijke ondernemers. Dagelijks worden in deze groepen tientallen berichten geplaatst over alles wat te maken heeft met ondernemen. Als je dus even ergens niet uit komt dan kun je hier zeker weten hulp vinden. Het is niet toegestaan om reclame te maken, maar er wordt wel regelmatig om specifieke hulp gevraagd (denk aan marketing, graphic design, VA’s etc.). Wie weet kun je er dus nog een mooie opdracht uit scoren.

2. Young Creators

De Young Creators Group is met ruim 30.000 leden ook een erg grote community waar jonge ondernemers zich in verzamelen. Het voordeel is dat deze community voor zowel mannen als vrouwen is. Opvallend is wel dat er hier een stuk minder berichten worden gepost dan in de vrouwengroepen. Hmm, wat is dat toch? 😉 Maar alsnog is het een actieve groep. Young Creators heeft daarnaast een handige website waar je bijvoorbeeld opdrachten kunt plaatsen, en ze organiseren regelmatig evenementen. Leuk detail: via deze groep is onze developer Erik bij ons aangesloten!

3. Business Babes NL

Met 7.000 leden heeft deze Business Babes NL Facebook community voor vrouwelijke ondernemers een stuk minder leden dan Ambitieuze Meisjes, maar daardoor zeker niet minder waardevol. Deze community, opgericht door business babe Ellen Huizenga, is misschien wel bijna net zo actief. Ook hier worden dus dagelijks tientallen oproepjes en andere waardevolle content geplaatst. En wist je dat er naast de community ook een blog is met handige ondernemerstips?

4. Dutch Girlboss

Oke na deze houden we op met de vrouwelijke communities, I swear. Maar Dutch Girlboss is zeker ook het noemen waard. Qua grootte is deze groep vergelijkbaar met Business Babes NL, maar wel iets minder actief. Maar dat is relatief, want ook hier worden gewoon dagelijks berichten geplaatst. Ook Dutch Girlboss heeft haar eigen website, waar ze onder andere een academy aanbieden voor het opstarten van een succesvol bedrijf.

5. Je eigen webshop

De Facebook community Je eigen webshop is speciaal voor ondernemers die een eigen webshop hebben, of die van plan zijn om een webshop op te starten. Van vragen welke webshopsoftware het meest geschikt is, tot vragen over verzendverpakkingen en dropshipping. Je vindt het hier allemaal. En wist je dat deze groep ooit is opgericht door (onder andere) Nikkie? Jup, ook zij heeft in het verleden 4 jaar lang een webshop gehad!

Waren jullie al lid van deze Facebookgroepen? Zo nee, zeker even doen. En we zijn natuurlijk benieuwd of wij nog waardevolle groepen hebben gemist in dit lijstje.

Plaats reactie