Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Column Paperdork door Nikkie den Dekker

Van een hekel aan boekhouding naar fulltime Paperdork: meet Nikkie

Het hoofd van Marc mag dan wel prominent aanwezig zijn op de website, Paperdork bestaat zeker niet uit alleen maar mannen. Nikkie vertegenwoordigt hier het vrouwelijke geslacht. En na Erik, heeft ook Nikkie de stap gemaakt om zich fulltime op Paperdork te gaan focussen. Daarom deze keer een column namens Nikkie, om ook haar beter te leren kennen.

Mijn rol bij Paperdork

Ik heb helemaal niets met cijfers. Sterker nog, ik heb altijd een hekel gehad aan mijn boekhouding. Wél ben ik een creatieveling en hou ik ervan om nieuwe concepten uit te denken en uit te werken. En met een achtergrond als consultant bij een IT bedrijf denk ik al snel in nieuwe technologiëen om processen (zo ook boekhouding) efficiënter te maken. Daarnaast ben ik me de afgelopen jaren steeds meer gaan interesseren en verdiepen in (online) marketing. Deze kennis en ervaring zet ik bij Paperdork in om de roadmap te bepalen, en het concept bij de juiste doelgroep bekend te maken. Nieuwe dingen uitproberen, creatief bezig zijn en gewoon dóen: daar hou ik van!

Mijn kennismaking met ondernemerschap

Ruim 5 jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met ondernemerschap. Impulsief als ik ben startte ik met een vriendinnetje een webshop met zelfgemaakte sieraden, genaamd Birambi. Toen we merkten dat dit aansloeg hebben we het concept van onze webshop steeds verder doorontwikkeld met een heel duidelijke boodschap en herkenbare branding. Dat resulteerde uiteindelijk in 3 werknemers en ruim 70 verkooppunten waaronder vtwonen (naast onze reguliere verkoop via de webshop). In die jaren heb ik me op alle fronten ontzettend ontwikkeld. Van fotografie en branding tot sales en marketing: alles is aan bod gekomen. Uiteindelijk werd het te druk om de webshop nog te runnen naast onze baan in loondienst. We hebben er destijds voor gekozen om de webshop te verkopen, en verder te gaan in loondienst.

Paperdork - Nikkie den Dekker

Mijn afkeer tegen boekhouding

Tijdens de webshop-periode heb ik ook voor het eerst kennisgemaakt met boekhouding. Daar kan ik kort over zijn: niet mijn ding. Ik weet nog dat ik bij mijn eerste aangifte Inkomstenbelasting voor ondernemers dacht dat ik het zelf wel kon. Maar bij iedere vraag werd ik gefrustreerder van de moeilijke termen die er werden gebruikt. De mensen die mij kennen weten dat ik een allergie heb voor onnodig moeilijk taalgebruik 😉 Toen ik uiteindelijk de balans moest invullen ben ik afgehaakt. En natuurlijk, er zijn tools. Maar ook die zijn vaak vrij omslachtig en gebruiken moeilijke termen. De websites van boekhouders werd ik al helemaal niet blij van. Zo traditioneel en ouderwets. Niets mis mee, maar gewoon niets voor mij. En toen Marc en ik die gedachten van meerdere (voornamelijk jonge) ondernemers hoorden, is het idee voor Paperdork ontstaan. Een concept dat wél moet aansluiten bij dit type ondernemer.

De keuze voor fulltime ondernemen

Een jaar lang hebben we aan Paperdork gewerkt achter de schermen. Begin dit jaar waren we ver genoeg om live te gaan. Een moment waar ik enorm naar heb uitgekeken. Natuurlijk hebben we onderzoek gedaan, maar het blijft toch altijd spannend hoe het definitieve concept en de uitstraling ervan ontvangen wordt. Maar wauw, wat zijn we positief verrast! Binnen 2 maanden zijn er al tientallen ondernemers die wij mogen helpen met hun boekhouding. Ver boven verwachting, net als de vele enthousiaste reacties. De fijnste bevestiging die je kunt krijgen na lang hard werken! En dus ontstond daar weer de mogelijkheid voor fulltime ondernemerschap. Dit keer hoefde ik er niet lang over na te denken. De afgelopen 2 maanden hebben ons genoeg bevestiging gegeven dat we op de goede weg zijn, en met een baan in loondienst houden we zelf een rem op onze groei. Let’s go for it!

Ik heb onwijs veel zin om de komende tijd met volle focus te werken aan Paperdork. Paperdork zichtbaar maken bij onze doelgroep, en kansen benutten. Gewoon doen, en veel leren. Met als missie om uiteindelijk de boekhouding meer aan te laten sluiten bij de wensen van de moderne ondernemer. Dit zal in ieder geval niet de laatste keer zijn dat jullie zien en horen van Paperdork!

Plaats reactie