Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

sportschool abonnement aftrekbaar | fitness abonnement aftrekbaar | sporten aftrekbaar

Is een sportschool abonnement aftrekbaar?

Regelmatig krijgen onze cijferbazen de vraag of een sportschool abonnement (of andere sportkosten) op de zaak mogen worden gezet. Fysiek fit zijn draagt mogelijk bij aan een meer succesvolle onderneming, vinden veel ondernemers. Vandaag duiken wij in dit onderwerp en lees je of een sportschool abonnement aftrekbaar is voor de belasting.

Kosten sportschool aftrekbaar als zzp’er

Om maar direct met de deur in huis te vallen: als zzp’er is jouw sportschool abonnement niet aftrekbaar voor de belasting. Sportscholen (en andere vormen van sporten) vallen namelijk onder de categorie persoonlijke verzorging. Sporten is namelijk voor iedereen belangrijk. Dat het ook kan bijdragen aan (het succes van) je onderneming, is een neveneffect. Deze kosten hebben een groot privé element en zijn niet zakelijk aftrekbaar. Dit geldt dus ook voor een padel-abonnement, tennisclub of yoga lessen.

Hoor jij dus van bijv. van andere ondernemers of je personal trainer dat deze kosten aftrekbaar zijn, wees dan kritisch. Het kan je namelijk flinke correcties en boetes opleveren bij een controle.

Uitzonderingen

Er kunnen natuurlijk wel bepaalde situaties zijn waarbij het wel te verantwoorden is dat een sportschool abonnement aftrekbaar is. Maar dan moet je bijv. echt denken aan een topsporter die dit nodig heeft om zijn werk uit te oefenen en er ook omzet mee genereert.

Sportschool abonnement voor werknemers

Ben jij geen zzp’er maar heb je werknemers in dienst? Dan zit het net een beetje anders! En dat is waarschijnlijk ook waardoor er in de wandelgangen verwarring ontstaat. Met werknemers mag je namelijk, onder bepaalde voorwaarden, sportschool abonnementen wel aftrekken van de belasting. Wil je hier gebruik van maken? Dan moet je dit beschikbaar maken voor al jouw werknemers, en dus niet alleen voor jezelf.

Laat je niet weerhouden

Ben jij zzp’er en zit je toch graag in de sportschool? Laat het feit dat je de kosten niet mag aftrekken je dan zeker niet tegenhouden. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een gezond lichaam bijdraagt aan een gezond hoofd. Door te sporten zorg je dat je beter presteert in je bedrijf, zeker vol blijven houden dus! En bedenk maar zo: zonder je onderneming had je deze kosten waarschijnlijk ook gehad 😊

Meet Iris! Met een International Business Management papiertje op zak schrijft ze met veel plezier blogs over financiële onderwerpen voor Paperdork. Ze gaat geen uitdaging uit de weg.

Plaats reactie