Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Mariska van der Meer | Definitely Yes | Weddingplanner | Meet the dork | foto door Jills Photography

Meet the dork: Mariska van der Meer

Wat ons werk het allerleukste maakt: al die toffe ambitieuze ondernemers die wij onze klanten mogen noemen. En daarom zetten wij in deze rubriek een aantal van onze klanten in het zonnetje. Wie zijn ze, wat doen ze, en wat vinden ze daar nu eigenlijk van: die boekhouding? Vandaag: Mariska van der Meer, eigenaar van Definitely Yes.

Mariska van der Meer | Definitely Yes | Weddingplanner | Meet the dork | foto door Jills Photography

Meet Mariska…

Mijn naam is Mariska van der Meer en nu inmiddels alweer 2,5 jaar aan de slag als Wedding & Event planner binnen mijn eigen business Definitely Yes! Het plannen en organiseren van bruiloften en evenementen, overtreffen van alle verwachtingen en een echte wauw beleving creëren zijn de dingen waar ik zo onwijs veel energie uit haal! Na er twee jaar ook nog eens een fulltimebaan bij te hebben gehad, kon het niet anders dan de zekerheid die ik had op te zeggen en een sprong in het diepe te maken. Definitely Yes ging zo onwijs lekker, maar daardoor kreeg ik het ook steeds drukker. Elke dag nog steeds heel blij met die keuze en mijn leven nu als full-time ondernemer.

En jawel, je hoort het ze wel eens zeggen, hard werken wordt beloond! Inmiddels 2 awards gewonnen, een tweede business opgestart, erkend leerbedrijf, eigen kantoor en prachtige opdrachten mogen doen al.

Mensen die mij kennen zullen mij omschrijven als een crazy ass workaholic. Ik ben ik, gewoon lekker mezelf. Recht door zee, flauwe grapjes en zakelijk wanneer nodig. En deze combinatie heeft 100% meegewerkt aan het succes van Definitely Yes! Bruidsparen en bedrijven weten direct waar ze aan toe zijn: geen nacalculaties of addertjes onder het gras. Ik zeg wat ik doe en ik doe wat ik zeg! Eerlijkheid en transparantie staan in mijn visie voorop!

Daarbij ben ik pas 22 jaar en valt er dus nog heel veel te leren. Hier pak ik dus ook elke kans voor aan. Als een enthousiaste puppy, hoe ze mij laatst in een artikel in het AD omschreven, word ik dan ook echt zo wanneer ik mensen over mijn werk en bedrijf mag vertellen. Trots, twinkelende oogjes en mega enthousiast. Dit is wat ik het allerliefste doe en dit mag ik gelukkig elke dag doen! Het ondernemen is vallen en opstaan, ontdekken en leren. De groei die je als ondernemer door maakt vind ik ongelofelijk interessant. Op naar de komende jaren!

Ik word een enthousiaste puppy als ik over mijn werk en bedrijf mag vertellen. Trots, twinkelende oogjes en mega enthousiast.

Waarom ben je gaan ondernemen?

Na mijn middelbareschooltijd had ik gekozen voor de opleiding Horecamanager/ondernemer. Ik wilde mijn eigen horecabedrijf, het businessplan had ik in de eerste maanden van de opleiding al geschreven. Volledig compleet en klaar voor uitvoering. Echter was dit pas iets waar we in het derde jaar mee aan de slag zouden gaan. Achja, je kan het niet vroeg genoeg hebben dacht ik en ik weet wat ik wil!

Het eerste leerjaar ging ik met twee vingers in mijn neus doorheen. Op de stageperiode na… De zomer voor ik aan de opleiding begon, was door een ongeluk mijn elleboog volledig verbrijzeld. Op dat moment kon ik mijn linkerarm niet gebruiken en zo dus ook geen stagelopen. De keus die ik had was, jaartje overdoen en hopen dat het dan wel kan, of wat anders gaan doen…

Mariska van der Meer | Definitely Yes | Weddingplanner | Meet the dork | foto door Jills Photography

Ik koos het laatste, full time gaan werken binnen een marketing en communicatiebedrijf en daarnaast thuis studies volgen. Zelfstandig ondernemen, boekhouding, NLP (mega interessant dit trouwens) en toen bedacht ik me dat ik (18 jaar) toch iets moest gaan verzinnen met een toekomst. Dit was allemaal leuk, maar zo ging ik er niet komen dacht ik toen. Dus weer opzoek naar een andere thuisstudie, eentje met een echt toekomstperspectief. En je raadt het al, als die enthousiaste puppy, vond ik weer eens alles leuk. Tot ik op een dag zag staan: Weddingplanner. Vanaf dat moment wist ik het meteen. Dit is wat ik wil, voor de rest van mijn leven!

De droom om zelf te ondernemen is er altijd al geweest, geen idee waar dit vandaan komt. En binnen de weddingplanning business heb je geen keus, je begint je eigen bedrijf, klaar. So I did. Opleiding afgerond, op naar de KvK, and let’s do this!

Wat was je leukste moment als ondernemer?

Het leukste moment voor mij als ondernemer zijn er teveel en vind ik moeilijk om er specifiek één uit te kiezen, maar als het dan echt moet… Afgelopen februari heb ik vanuit de Beroepsorganisatie voor weddingplanners Nederland een award gewonnen en een enorm waardevol jury rapport mogen ontvangen. Een kroon op je werk, de bevestiging dat je op de goede weg bent, dit is zo fijn! Daarbij is Definitely Yes onder de loep genomen en hebben ze ook mijn visie, werkwijze en eigenlijk het hele ondernemersproces bekeken en hele waardevolle feedback gegeven. Hier mee kan ik weer aan de slag. Groeien, Definitely Yes nog meer op de kaart zetten!

Waarom ben je Paperdork gaan gebruiken?

Het ondernemen heeft natuurlijk niet alleen mooie kanten, en gaat niet alleen over rozen, dat weten we allemaal! De eerste twee jaar deed ik mijn boekhouding zelf, dat ging prima, maar het koste me wel veel tijd. Tijd die ik eigenlijk niet had, of beter kon besteden achteraf! Op een gegeven moment wanneer je business groeit wordt ook de boekhouding complexer en toen dit gebeurde dacht ik f*ck en nu? Ik snap er niks meer van… Gefrustreerd en met de ‘’alles zelf doen’’ mentaliteit dacht ik, komt goed. Tot ik inzag dat juist door het zelf te doen het mij enorm veel geld kosten.

De tijd dat ik bezig was met uitzoeken van regeltjes etc. kon ik veel beter gebruiken om een bruiloft te plannen of nieuwe opdrachten binnen te halen. Ik besloot een boekhouder te nemen. Inmiddels 2 boekhouders verder ben ik in aanmerking gekomen met Paperdork. Ondernemen is nu nog leuker!

Ik hoef mij niet meer druk te maken om de extra regeltjes of voordelen of de nieuwe KOR, Paperdork maakt het je makkelijk, leuk en duidelijk! Bespaart mij dus enorm veel tijd en levert mij uiteindelijk dus geld op! Dorks, jullie komen niet meer van mij af 😉

Mariska van der Meer | Definitely Yes | Weddingplanner | Meet the dork | foto door Jills Photography

Ik hoef mij niet meer druk te maken om de extra regeltjes of voordelen of de nieuwe KOR, Paperdork maakt het je makkelijk, leuk en duidelijk!

Welke tip wil je andere ondernemers meegeven?

Voor alle ondernemers die nog twijfelen, gewoon doen! Er gaat een last van je schouders vallen!

En dat ‘’gewoon doen’’ geldt bij mij voor alles. Stop met denken, wat als. Als je het niet doet, zul je het nooit weten. Als ondernemer is het goed om af en toe risico’s te nemen. Hier leer je van, groei je van en word je in mijn ogen steeds een betere ondernemer van.

Fietsen heb je geleerd met vallen en opstaan, net zolang tot dat je de hele buurt door racete zonder na te denken. En af en toe ging het eens mis, lagen je knieën open, pleister erop en ging je weer door. Dit is ondernemen ook!

Plaats reactie