Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Urenregistratie in Paperdork:  factureer je uren & track het urencriterium

Paperdork is een innovatief boekhoudprogramma mét de persoonlijke hulp van een cijferbaas. De moderne app, beschikbaar in je browser en voor je mobiele telefoon, is ontworpen volgens het ‘keep it simple & clean’ principe. Een heel eenvoudig boekhoudprogramma om mee te werken dus! En nee, je hoeft niet in te leveren op functionaliteit. Op deze pagina vertellen we meer over de urenregistratie functionaliteit. Daarmee kun je jouw uren schrijven voor het urencriterium, en factureer je ook gemakkelijk jouw gewerkte uren naar de klant.

Waarom moet je je uren registreren?

Waarschijnlijk niet je grootste hobby: uren schrijven. Toch kan urenregistratie als zzp’er heel belangrijk zijn. Indien je namelijk kunt aantonen dat je 1225 uur per jaar aan je onderneming hebt gewerkt, dan heb je mogelijk recht op het urencriterium. Wanneer je voldoet aan het urencriterium geeft dat je recht op een aantal aftrekposten, die je veel belastingvoordeel kunnen opleveren. Echt de moeite waard dus! Alle uren die je aan je bedrijf werkt tellen daarvoor mee, niet alleen je declarabele uren. Daarnaast kan het registreren van uren ook nodig zijn voor je klanten. Sommige opdrachtgevers vragen om een urenspecificatie bij de factuur.

Urenregistratie | Uren schrijven | Urencriterium | Boekhoudprogramma Paperdork

Urenregistratie in Paperdork

Als je claimt dat je voldoet aan het urencriterium dan moet je aannemelijk kunnen maken dat je die uren hebt gemaakt. En daarvoor is het verstandig om je uren te registreren. Daar kun je het urenregistratie van Paperdork voor gebruiken. Boekhoudprogramma Paperdork heeft twee manieren om je uren te registreren:

  • Handmatig: op deze manier voer je handmatig de gewerkte uren in. Je selecteert dus zelf een datum, met de bijbehorende tijden.
  • Timer: op deze manier kun je met een stopwatch binnen Paperdork je uren bijhouden. Zodra je de timer start begint er een klok te lopen, en deze kun je stoppen zodra je klaar bent met werken. In de tussentijd kun je het boekhoudprogramma sluiten, de timer zal blijven lopen totdat jij deze stopt (of uiterlijk tot middernacht).

Ongeacht de methode die je kiest kun je jouw uren voorzien van extra informatie. Denk aan een omschrijving en eventuele tags om urenregistraties te groeperen. Daarnaast kun je aangeven of de uren facturabel zijn. Als dat het geval is kun je ook het bijbehorende uurtarief en de klantgegevens erbij invoeren.

Uren factureren naar klanten

Registreer je uren die rechtstreeks declarabel zijn bij je klant? Dan kun je deze uren heel gemakkelijk factureren. In het urenoverzicht zie je precies welke uren nog open staan voor facturatie. Je kunt zo losse uren registreren, maar je kunt ook direct alle openstaande uren voor een bepaalde klant factureren. Met een druk op de knop worden je uren, met de bijbehorende datum en omschrijving opgenomen op de factuur. De klant krijgt zo direct ook een uitgebreide urenspecificatie. Dat is overigens niet verplicht. Als jij liever een factuur maakt los van de urenregistratie dan kan dat ook gewoon.

Track de voortgang van het urencriterium

Een voordeel van het bijhouden van je uren via Paperdork is dat je ook de voortgang van je urencriterium goed in de gaten kunt houden. Alle ingevoerde uren worden bij elkaar opgeteld, en in een voortgangsbalk in het dashboard getoond. Op die manier kun je door het jaar heen in de gaten houden of je op schema ligt om het urencriterium te halen.

Bekijk de andere functionaliteiten

Cijfermeester Marc - Paperdork ZZP Boekhouding

Een (persoonlijke) demo?

Wil je graag een demo van het boekhoudprogramma? Dat kan! Je kunt een afspraak maken met een van onze cijferbazen om kennis te maken, waarbij we je meteen een persoonlijke rondleiding geven door het systeem. Wil je liever zelf de demo bekijken? Dat mag ook. Klik op onderstaande button om de demo in te plannen.