Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Bekijk openstaande betalingen en verstuur betaalherinneringen met ons boekhoudprogramma

Paperdork is een innovatief boekhoudprogramma mét de persoonlijke hulp van een cijferbaas. De moderne app, beschikbaar in je browser en voor je mobiele telefoon, is ontworpen volgens het ‘keep it simple & clean’ principe. Een heel eenvoudig boekhoudprogramma om mee te werken dus! En nee, je hoeft niet in te leveren op functionaliteit. Op deze pagina vertellen we meer over de mogelijkheid om openstaande betalingen (debiteuren en crediteuren) te monitoren, en betaalherinneringen te versturen met ons boekhoudprogramma.

Inzicht in je openstaande betalingen

Het boekhoudprogramma van Paperdork beschikt over een handig to do-scherm. Deze pagina geeft je onder andere een overzicht van alle openstaande betalingen. Dit worden ook wel je debiteuren en je crediteuren genoemd. Oftewel: de klanten van wie je nog geld moet ontvangen en de leveranciers aan wie je nog geld moet betalen. Aan de kleur kun je zien of de betaling op tijd is. Een openstaande factuur met een groene datum is nog netjes op tijd, een factuur met een roze datum heeft een verstreken betaaltermijn. Je kunt vanuit het to do-scherm ook facturen heel snel en eenvoudig als betaald afvinken.

Betaalherinneringen boekhoudprogramma | Paperdork | Openstaande betalingen

Betaalherinneringen versturen in Paperdork

Wanneer je jouw facturen rechtstreeks maakt vanuit Paperdork dan is het ook mogelijk om betaalherinneringen te versturen. Het is daarvoor belangrijk dat je de instelling voor betaalherinneringen aan hebt staan. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een eerste betaalherinnering, en een tweede herinnering. De inhoud van beide herinneringsmails kun je aanpassen bij je factuur template.

Eerste betaalherinnering

De eerste betaalherinnering verschijnt de dag nadat de betaaltermijn verstreken is. Dit is meestal nog een vrij milde herinnering, omdat het kan zijn dat de klant de factuur ontschoten of vergeten is. Je herinnert je klant nogmaals om te betalen, daarvoor heeft de klant nog 14 dagen de tijd.

Tweede betaalherinnering

Een tweede betaalherinnering verschijnt indien de factuur 14 dagen na de eerste herinnering alsnog niet betaald is. Deze herinnering is meestal wat strenger, en vaak wordt er gesproken over een aanmaning. Je geeft namelijk nog een laatste kans om de factuur te betalen. Is de factuur 7 dagen later nog steeds niet betaald? Dan is het aan te raden om contact op te nemen met een incassobureau.

Tip: maak gebruik van betaallinks op je factuur

Wil je jouw betalingen zo efficiënt mogelijk inrichten? Dan raden we je aan om gebruik te maken van betaallinks. Betaallinks zijn bij Paperdork mogelijk door een koppeling te maken met payment provider Mollie. Zodra de koppeling is gemaakt ontstaat er op elke factuur een betaallink. Over het algemeen worden facturen met een betaallinks veel sneller betaald. Het extra bijkomende voordeel is dat betalingen ook automatisch worden verwerkt in je administratie. Je hoeft ze dan dus niet meer zelf af te vinken in je to do-scherm.

Bekijk de andere functionaliteiten

Cijfermeester Marc - Paperdork ZZP Boekhouding

Een (persoonlijke) demo?

Wil je graag een demo van het boekhoudprogramma? Dat kan! Je kunt een afspraak maken met een van onze cijferbazen om kennis te maken, waarbij we je meteen een persoonlijke rondleiding geven door het systeem. Wil je liever zelf de demo bekijken? Dat mag ook. Klik op onderstaande button om de demo in te plannen.