Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Je bank koppelen in Paperdork met de bankkoppeling

Paperdork is een innovatief boekhoudprogramma mét de persoonlijke hulp van een cijferbaas. De moderne app, beschikbaar in je browser en voor je mobiele telefoon, is ontworpen volgens het ‘keep it simple & clean’ principe. Een heel eenvoudig boekhoudprogramma om mee te werken dus! En nee, je hoeft niet in te leveren op functionaliteit. Op deze pagina vertellen we meer over hoe je jouw bank kunt koppelen met Paperdork, met de (automatische) bankkoppeling.

Wat is een bankkoppeling?

Een bankkoppeling is technologie waarmee je een koppeling kunt leggen tussen je boekhoudprogramma en de bank. Wanneer je jouw bank koppelt aan Paperdork kunnen we automatisch je banktransacties importeren. Dat kan je behoorlijk wat tijd en frustratie besparen. Sommige gegevens, zoals de bedragen, kunnen namelijk rechtstreeks worden overgenomen vanuit de banktransactie. Dat scheelt niet alleen tijd, maar maakt het ook minder foutgevoelig. Daarnaast geeft het importeren van je banktransacties meteen een goede volledigheidscheck. Extra handig als jij een vlak-voor-de-aangifte-deadline-verwerker van je administratie bent 😉

Handmatig banktransacties importeren

Er zijn bij Paperdork twee manieren om je banktransacties op te halen: handmatig of met een automatische bankkoppeling. Wanneer je handmatig banktransacties importeert dan doe je dit met een zogenaamd MT940-bestand (of in sommige gevallen met een CAMT053-bestand). Dit bestand kun je heel gemakkelijk exporteren bij je eigen bank. Vervolgens importeer je het bestand bij Paperdork en: voilà! Je banktransacties zijn meteen zichtbaar.

Bankkoppeling Paperdork | Bank koppelen met Paperdork

Automatische bankkoppeling

Wat ons betreft nóg slimmer is om een automatische bankkoppeling te maken. Je geeft dan via een tussenpartij toestemming om je banktransacties op te halen. Vervolgens worden je nieuwste transacties iedere nacht automatisch geïmporteerd. Geen gedoe met bestandjes exporteren dus! Paperdork werkt voor de automatische bankkoppeling samen met de tussenpartij GoCardless (voormalig Nordigen). Je betaalt voor de automatische bankkoppeling maandelijks €1,50 per gekoppelde bank. Het werkt erg gebruiksvriendelijk en je kunt ook direct meerdere rekeningen kunt importeren. Handig als je de bankkoppeling wilt combineren met Profit First!

Is een bankkoppeling bij Paperdork verplicht?

Nee hoor! Een bankkoppeling is bij Paperdork zeker niet verplicht. Sterker nog, het merendeel van onze klanten werkt nog steeds het liefst rechtstreeks vanuit het kasboek. In het kasboek upload je je bonnen upload in combinatie met de scan & herken. Bij Paperdork verwachten we van je dat je jouw zakelijke inkomsten en uitgaven verwerkt in het systeem. Overige (privé) transacties, zoals transacties tussen eigen rekeningen, betalingen aan de Belastingdienst en ‘salaris’ aan jezelf, hoef je niet in Paperdork te verwerken. En hoewel je die transacties makkelijk kunt negeren, staan ze wel tussen je banktransacties. Bepaal dus vooral voor jezelf wat jij een fijne manier van werken vindt.

Bekijk de andere functionaliteiten

Cijfermeester Marc - Paperdork ZZP Boekhouding

Een (persoonlijke) demo?

Wil je graag een demo van het boekhoudprogramma? Dat kan! Je kunt een afspraak maken met een van onze cijferbazen om kennis te maken, waarbij we je meteen een persoonlijke rondleiding geven door het systeem. Wil je liever zelf de demo bekijken? Dat mag ook. Klik op onderstaande button om de demo in te plannen.