Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Wat is bijtelling?

Heb jij een auto van de zaak die je ook privé gebruikt? Dan krijg je waarschijnlijk te maken met bijtelling. Bijtelling is namelijk een soort belasting over de privékilometers die jij maakt met je zakelijke auto. Er is wel een uitzondering: als je minder dan 500 kilometer per jaar privé rijdt met je zakelijke auto, dan hoef je geen bijtelling te betalen. Hier zitten echter wel strenge regels aan verbonden. Zo moet je kunnen aantonen dat je daadwerkelijk minder dan 500 kilometers privé hebt gereden. De beste manier om dit te doen is door middel van een kilometeradministratie. In deze administratie hou je gedetailleerd elke kilometer die je hebt gereden bij en geef je hierbij aan of dit voor zakelijke of privé doeleinden was. 

 

Rij je meer dan 500 kilometer per jaar privé? Dan krijg je te maken met bijtelling. Maar hoe werkt dit en hoeveel kost je dat? 

Dit is afhankelijk van het soort auto dat je rijdt en de cataloguswaarde. In 2022 is de bijtelling op nieuwe elektrische auto’s 16% over de eerste €40.000 (van de cataloguswaarde) en 22% over het restant. Voor niet-elektische autos is de bijtelling 22% over de cataloguswaarde. Om de impact te berekenen hebben we hieronder een klein voorbeeld gegeven:

 

Stel je koopt een (niet-elektrische) auto van €30.000. De bijtelling hierover is dus 22%. Dit betekent dat er jaarlijks 22% van €30.000 (wat €6.600 is) bij je inkomsten wordt opgeteld. Hierover ga je dus extra belasting betalen. Hoeveel die belasting precies is, dat is voor iedereen anders. Dat heeft er namelijk mee te maken in welke schijf je valt. Om dus een goede rekensom te maken is het verstandig om contact op te nemen met je cijferbaas.

Cijfermeester Marc - Paperdork ZZP Boekhouding

Volg cijferbaas Marc

Ben je nog geen klant van Paperdork of wil je meer informatie? Wij leren je graag kennen ? Als je je gegevens achterlaat neemt Marc zo snel mogelijk contact met je op.

    play_circle_outline

    Plaats reactie