Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Welke bedrijfskosten zijn aftrekbaar?

Waarschijnlijk weet je dat je als ondernemer kosten mag aftrekken van je winst. Maar om welke kosten gaat dit nu precies? In theorie is het heel simpel: alle zakelijke kosten zijn aftrekbaar. Hoewel het voor het overgrote deel van de kosten duidelijk is of deze zakelijk zijn of niet (bijvoorbeeld zakelijke verzekeringen), zijn er genoeg posten waarbij het niet duidelijk is of ze zakelijk zijn of privé. De lunch in dat ene leuke cafétje bijvoorbeeld. Mag je dat nou wel of niet aftrekken? Veel kosten hebben zowel een zakelijk als een privé element, de zogenaamde gemengde kosten

 

Zoals je ziet is er een groot grijs gebied waarin veel kosten zich zullen bevinden. Het gaat hierbij om het motief waarvoor de kosten zijn gemaakt. Zijn de kosten volledig gemaakt om zakelijke belangen van je onderneming te behartigen? Dan zijn het zakelijke kosten. Neem het etentje buiten de deur met je collega, daar is dit waarschijnlijk niet het geval. Je had anders namelijk ook gewoon moeten lunchen. In dit soort gevallen zijn kosten dus vaak gemengde kosten of privé kosten. 

 

Bij een controle van de Belastingdienst zal de inspecteur naar het motief van de gemaakte kosten kijken. De Belastingdienst bemoeit zich niet met het soort kosten die je maakt of de hoogte van de kosten. Maar! De hoogte van je kosten moet in verhouding staan met je verwachte opbrengsten. Privéjet op de zaak als timmerman? Dat gaat de Belastingdienst helaas niet zomaar accepteren 😉 En voor we het vergeten: er zijn verschillende kosten die veel ondernemers vergeten af te trekken, zoals de aanloopkosten.

Cijfermeester Marc - Paperdork ZZP Boekhouding

Volg cijferbaas Marc

Ben je nog geen klant van Paperdork of wil je meer informatie? Wij leren je graag kennen 🙂 Als je je gegevens achterlaat neemt Marc zo snel mogelijk contact met je op.

    play_circle_outline

    Plaats reactie