fbpx

Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Personeel in dienst nemen: wat moet je regelen?

Twijfel je over het in dienst nemen van personeel? Sweet! Dan lopen de zaken waarschijnlijk goed bij jou. Toch is het goed om je te verdiepen in wat je allemaal moet regelen bij het in dienst nemen van een personeelslid. Wij zetten de belangrijkste zaken voor je op een rijtje!

 

Salaris en aanvullende kosten
De eerste vraag die ondernemers zichzelf vaak stellen is wat het in dienst nemen van personeel kost. Allereerst dient er bij het bepalen van het salaris rekening te worden gehouden met het minimumloon. Maar houd er als werkgever rekening ook mee dat de daadwerkelijke kosten vaak zo’n 30 procent hoger uitvallen dan het bruto salaris, bijvoorbeeld door verzekeringen of vakantiegeld. Daarnaast moet je als werkgever loonbelasting en premies afdragen aan de Belastingdienst.

 

Het arbeidscontract
Nadat je een geschikte kandidaat hebt gevonden en zijn of haar identiteit hebt gecontroleerd, moet schriftelijk worden vastgelegd dat je een overeenkomst aangaat. Hierin worden onder andere het salaris, de looptijd en de arbeidsvoorwaarden in vastgelegd. Het arbeidscontract heeft als doel om afspraken voor beide partijen helder op papier te zetten. 

 

Aanmelden als werkgever en aanleggen van een loonadministratie

Voordat je iemand in dienst kunt nemen moet je bedrijf aangemeld zijn bij de Belastingdienst als werkgever. Je moet namelijk met een personeelslid loonbelasting en premies volksverzekeringen betalen. Het is daarvoor dan ook belangrijk dat je voor elk personeelslid een geldige loonadministratie aanlegt. Weet je zelf niet hoe dat moet? In veel gevallen – zo ook bij Paperdork – kun je dit uitbesteden. 

 

Pensioen
In Nederland heeft iedere werknemer standaard pensioenrechten. Als bedrijf kun je ervoor kiezen om aanvullend pensioen aan te bieden. In veel gevallen worden die kosten met de werknemer gedeeld. Hoewel je vrij bent in het al dan niet aanbieden van aanvullend pensioen, ben je wel verplicht om de werknemer vooraf te informeren over de pensioenvoorziening.

 

RI&E opstellen

Een wat moet ik opstellen? Een Risico-Inventarisatie en Evaluatie om precies te zijn. Dit is verplicht voor elke onderneming met personeel. In dit document beschrijf je welke risico’s jouw personeel mogelijk loopt, en welke maatregelen jij daartegen neemt. 

 

Check en/of wijzig je verzekeringen
Als je personeel aanneemt dan kan dit ook van invloed zijn op bepaalde verzekeringen van je bedrijf, zoals je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het is belangrijk om contact op te nemen met je verzekeringen om er zeker van te zijn dat niet alleen jij, maar ook je werknemer goed verzekerd is. Daarnaast kun je overwegen om aanvullende verzekeringen af te sluiten, zoals een pensioenverzekering, ziekteverzuimverzekering of een ongevallenverzekering.

 

Goede werkplek & begeleiding
Misschien een beetje cliché, maar wel ontzettend belangrijk. Je bent als werkgever verplicht om een gezonde en veilige werkplek te bieden. En om je nieuwe personeelslid helemaal goed te laten landen is goede begeleiding cruciaal. Neem hier dus de tijd voor! De inwerkperiode wordt door werkgevers nog veel te vaak onderschat. En zeg nou zelf, je bent na het lezen van dit artikel zo goed voorbereid dat dit toch zonde zou zijn!

Cijfermeester Marc - Paperdork ZZP Boekhouding

Volg cijferbaas Marc

Ben je nog geen klant van Paperdork of wil je meer informatie? Wij leren je graag kennen 🙂 Als je je gegevens achterlaat neemt Marc zo snel mogelijk contact met je op.

    play_circle_outline

    Post a Comment