Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Welke verzekeringen heb ik als ZZPer nodig?

Als ondernemer loop je verschillende ondernemersrisico’s waartegen je je kunt verzekeren. In principe ben je niet verplicht om meer verzekeringen af te sluiten als ZZPer dan als werknemer. Echter, je opdrachtgever kan je verplichten om bepaalde verzekeringen af te sluiten. 

Hieronder hebben we de belangrijkste ZZP verzekeringen opgenomen en kort toegelicht:

 

  1. Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering: dit is een van de belangrijkste verzekeringen omdat eventuele claims fors kunnen oplopen. Deze verzekering heb je voor letsel- en materiële schade die jij, je bedrijf, je producten of de diensten van de medewerkers bij andere aanbrengt. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, wordt deze schade niet gedekt door je particuliere aansprakelijkheidsverzekering als de schade wordt veroorzaakt vanuit je bedrijf. 
  2. Beroepsaansprakelijkheidsverzekering: deze verzekering is veelvoorkomend in de adviserende sector. Deze verzekering dekt de geleden schade, zoals gemiste omzet, door je opdrachtgever als gevolg van een fout van jou. 
  3. Arbeidsongeschiktheidsverzekering: een groot risico voor ondernemers is arbeidsongeschiktheid. Hoewel jij wellicht denkt dat het jou niet zal overkomen, geven de statistieken aan dat de kansen vaak groter zijn dan je zou verwachten. De overheid wil deze verzekering in de toekomst mogelijk zelfs verplicht maken. De kosten van deze verzekering lopen enorm uiteen en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals leeftijd en beroep. Denk er dus goed over na of je deze verzekering wilt. Met een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering kan jij met een gerust hart op wintersport!
  4. Inventarisverzekering: Heb jij dure investeringen gedaan voor je bedrijf? Bedenk dan of je deze wilt verzekeringen tegen bijvoorbeeld brand, schade en diefstal met een inventarisverzekering. Zakelijke inventaris is namelijk niet altijd inbegrepen in je inboedelverzekering. 
  5. Voorraadverzekering: hiermee dek jij je in tegen schade aan je voorraad. 
  6. Rechtbijstandsverzekering: een conflict zit in een klein hoekje. Hoewel je waarschijnlijk niet verwacht dat je in een juridisch conflict komt met je opdrachtgever kan dit altijd gebeuren. Hierbij kan rechtsbijstand het verschil betekenen tussen een goede en een slechte uitkomst van het conflict.
Cijfermeester Marc - Paperdork ZZP Boekhouding

Volg cijferbaas Marc

Ben je nog geen klant van Paperdork of wil je meer informatie? Wij leren je graag kennen 🙂 Als je je gegevens achterlaat neemt Marc zo snel mogelijk contact met je op.

    play_circle_outline

    Post a Comment