Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Ingrid Breugelmans - Sokkertantes - Paperdork klant

Meet the dork: Ingrid Breugelmans

Wat ons werk het allerleukste maakt: al die toffe ambitieuze ondernemers die wij onze klanten mogen noemen. En daarom zetten wij in deze rubriek een aantal van onze klanten in het zonnetje. Wie zijn ze, wat doen ze, en wat vinden ze daar nu eigenlijk van: die boekhouding? Vandaag: Ingrid Breugelmans, eigenaar van Sôkkertantes.

Ik droomde van een baan als juf, maar nu verdien ik fulltime mijn geld met schminken.

Meet Ingrid…

Tijd om mezelf eens aan jullie voor te stellen, ik ben Ingrid Breugelmans, 31 jaar oud en woon in het zuiden van het land in Roermond samen met mijn lieve konijntjes Flupke en Sjakie. Sinds 3 jaar heb ik een eigen bedrijf: Sôkkertantes Paintertainment, dat gespecialiseerd is in alles wat met face- en bodypaint te maken heeft en sinds kort ook visagie. 

Hoe ben je in het ondernemerschap gerold?

Tot twee jaar geleden stond ik als juf voor de klas, maar door een burn-out heb ik de keuze gemaakt om uit het onderwijs te gaan. De burn-out had niets met het werk te maken, want ik genoot van het voor de klas staan! Heerlijk! Mijn vader is in 2017 overleden en ik heb het rouwproces te snel willen afsluiten en dat heeft zijn weerslag gehad.

De keuze om het onderwijs uit te gaan maakte ik vrij rigoureus tijdens de periode dat ik ziek gemeld stond. Hierdoor werd ik als ondernemer meteen in het diepe gegooid, want doordat ik zelf ontslag had genomen, verloor ik ook meteen mijn inkomen. Maar tot op de dag vandaag ben ik blij met de keuze die ik heb gemaakt!

Uh, van juf naar schminken? Vertel!

Het schminken is iets wat al jaren bij me hoort en altijd een van mijn grootste hobby’s was. Hier in het zuiden vieren we natuurlijk flink vastelaovend (lees: carnaval) en daar hoort natuurlijk een mooi geschminkt gezicht bij. Vanaf kinds af aan was ik al met schminken bezig en hoe ouder ik werd, hoe meer interesse ik daarin kreeg. Acht jaar geleden begon ik samen met een vriendin af en toe mensen te schminken voor de vastelaovend en dit groeide al snel uit naar het geven van workshops. Drie jaar geleden liep het zo uit de hand dat een inschrijving bij de KvK niet achter kon blijven, we waren toe aan de volgende stap!

Een jaar heb ik onderwijs en het runnen van een eigen bedrijf gecombineerd, maar in oktober 2018 heb ik besloten om me helemaal te gaan focussen op mijn bedrijf. Doen waar ik blij en gelukkig van word! Iets wat pap me altijd mee heeft gegeven.

Nooit had ik durven dromen dat schminken mijn werk zou worden, maar wat ben ik trots dat dat wel gelukt is. Vaak genoeg krijg ik vragen van mensen ‘daar kun je toch niet van leven?’, ‘maar dat is toch geen echt werk?’. Stiekem vind ik het dan wel heel erg gaaf dat ik dan kan zeggen dat dat wel zo is. Ik heb een bedrijfje opgericht waar mensen blij van worden en waar ik zelf misschien nog wel het meest blij van word.

Wat was je leukste moment als ondernemer?

Zelfs in deze rare tijd heb ik een volgende stap durven nemen, want sinds januari heb ik een eigen pand waar ik mijn workshopruimte en winkeltje heb! Zo tof! Spannend is het wel in deze tijd, maar het is een stap die er al langer aan zat te komen. Ik heb de afgelopen jaren altijd gebruik mogen maken van een ruimte van een bevriende ondernemer, waar ik de kans kreeg om te groeien. Maar het aantal workshops dat ik gaf werden er steeds meer en ik merkte dat ik een eigen plekje miste. Maar nu niet meer!

Waarom ben je Paperdork gaan gebruiken?

Creatief bezig zijn is echt mijn ding en mijn ei kan ik ook helemaal kwijt in mijn werk, administratie daarin tegen is minder mijn ding. En jeetje, wat zag ik altijd op tegen de bergen bonnetjes en facturen. Ik hield alles bij in Excel, maar daar was ik vaak dagen mee bezig, verschrikkelijk! Vorig jaar maakte ik de overstap naar Paperdork en wat ben ik daar blij mee!

 

Alles staat fijn overzichtelijk makkelijk bij elkaar en via de app op de telefoon kan ik alles meteen invoeren, zodat ik niets vergeet. Ik moet wel zeggen dat ik zelf nog vaak achter de feiten aanloop en het toch laat liggen, maar de app maakt het leven wel een heel stuk makkelijker op administratief gebied. Wat ik zo fijn vind is dat Marc en Nikkie goed bereikbaar zijn voor vragen en dat als je iets mist in de app er meteen gekeken wordt hoe het in te passen is. Echt heel erg fijn.

Ingrid Breugelmans - Sokkertantes - Paperdork klant

En heeft het jou iets geleerd?

Wat ik vooral heb geleerd op het gebied van boekhouding is dat het heel fijn is dat er een professional over je schouder meekijkt. Je kan heel veel zelf, maar stiekem is het iets waar ik me niet al te veel mee bezig wil houden. Daar heb ik nu Paperdork voor en dat werkt voor mij top!

Welke tip wil je andere ondernemers meegeven?

Ik had als kind nooit gedacht dat ik ondernemer zou worden, want ik droomde altijd van een baan als juf. Nu ik eenmaal voor mezelf werk en dit allemaal heb opgebouwd zou ik niet meer anders willen. Volg je gevoel en vertrouw daarop, dat heb ik ook gedaan en dat heeft mij nu gebracht waar ik nu ben. Denk goed na over wat je wilt, maar laat je niet tegenhouden door alle beren die je op de weg ziet. Als er iets is wat ik de afgelopen twee jaren heb geleerd is dat je altijd wel een weg om die beren heen kan vinden!

Plaats reactie