Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Sabrina Soebhan | Everything is Om | Meet the dork | Paperdork klanten | Reviews | Ervaringen

Meet the dork: Sabrina Soebhan

Wat ons werk het allerleukste maakt: al die toffe ambitieuze ondernemers die wij onze klanten mogen noemen. En daarom zetten wij in deze rubriek een aantal van onze klanten in het zonnetje. Wie zijn ze, wat doen ze, en wat vinden ze daar nu eigenlijk van: die boekhouding? Vandaag: Sabrina Soebhan, eigenaar van Everything is Om.

Meet Sabrina…

Ik ben 30 jaar en woon in Rijswijk. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. In veel opzichten is dat leuk, maar het grote nadeel is dat ik niet echt meer een hobby heb. Ik reis graag en ben in de maanden dat ik in Nederland ben, graag zo veel mogelijk aan het werk. Dat klinkt zwaar, zo voelt het niet. Mijn podcast kanaal, Everything is Om, is enerzijds een hobby, anderzijds een marketingmiddel. Alle leuke aspecten die ik niet in mijn werk vond, vind ik wel in het maken van podcasts. Het is bovendien een handige manier om te netwerken en er zijn veel vriendschappen door ontstaan. Ik lees meerdere boeken per week en ook dat is vaak werk gerelateerd. Ooit schreef ik op een vision board: if you do what you love, you’ll never work a day in your life. Inmiddels heb ik dat weten te bereiken.

Sabrina Soebhan | Everything is Om | Meet the dork | Paperdork klanten | Reviews | Ervaringen

Als stressreductie trainer is er vaak de verwachting dat ik ontspannen door het leven ga. Inmiddels lukt dat me aardig, maar van parkeren, krijg ik extreem veel stress: trillende benen, hartkloppingen en bij het minste of geringste barst ik in huilen uit. Als ik een stressreductie training geef, ga ik dus nooit met de auto 😉

Wat doe je?

Ik geef stressreductie trainingen binnen bedrijven. Deze trainingen zijn vaak een combinatie van yoga, mindfulness en mindset. In ‘normale’ jaren begeleid ik zo’n 8 yogavakanties per jaar op Corfu en Tenerife. Daarnaast geef ik yogalessen voor verschillende sportscholen en yogastudio’s en geef ik yoga coaching. Op de yogamat laat je vaak precies zien hoe je in het dagelijks leven omgaat met spanningen, uitdagingen, grenzen en jezelf. Tijdens yoga coaching maak ik je bewust van bestaande patronen en kun je onderzoeken hoe je deze kunt ombuigen.

Waarom ben je gaan ondernemen?

Eigenlijk was dat noodgedwongen. Ik had geen plan, geen speciale ambitie. Ik wilde gewoon dolgraag mijn passie voor yoga met andere delen. Dat kon blijkbaar alleen door ondernemer te worden. Ik schreef me in bij de KvK en leerde al doende. Pas na een paar jaar begon ik me ook werkelijk ondernemer te voelen. Ik vind het heerlijk om de regie in handen te hebben, een gevoel van vrijheid te ervaren en zelf de koers te bepalen. Ik heb ooit overwogen om weer in loondienst te gaan, puur en alleen omdat ik het soms mis om in een team te werken en het idee van elke maand een vast salaris wel geruststellend vond. Dat idee heb ik snel weer losgelaten.

Wat was je leukste moment als ondernemer?

Mijn bestaan als ondernemer is een aaneenschakeling van leuke momenten. De eerste keer een nieuwe training of workshop geven is altijd weer een speciaal moment. De spanning vooraf en het gevoel van een overwinning wanneer ik het er goed vanaf heb gebracht. De yogavakanties die ik geef zijn ook altijd hoogtepunten. In een week tijd deel ik lief en leed in een groep en de reacties die daar – soms maanden later – nog op komen zijn vaak hartverwarmend.

Het blijft bijzonder om berichten te krijgen van mensen die schrijven dat een tip, advies of inzicht van mij hun leven op positieve wijze heeft weten te beïnvloeden. Dat zijn steeds weer de hoogtepunten en de bevestiging dat ik de leukste baan ooit hebt.

Waarom ben je Paperdork gaan gebruiken?

Het taalgebruik van mijn eerdere boekhouder vond ik al jaren vreselijk ingewikkeld. Hij deed zijn werk ongetwijfeld goed, maar ik had geen idee wat hij nou werkelijk deed. Kritische vragen stellen deed ik niet meer, want na elke onbegrijpelijke reactie kreeg ik vervolgens een dikke factuur. Ik voelde me niet fijn bij het ‘niet weten’ en ging op zoek naar een andere oplossing. Ik besloot dat ik in zee wilde met iemand die in heldere taal zijn punt kan maken. Marc kan dat als geen ander. Zijn uitleg is in begrijpelijke taal, mijn vragen kan hij helder beantwoorden en het idee om een vast bedrag te betalen stond me aan. Wat me werkelijk over de streep trok was het enthousiasme en de passie die hij uitstraalde. Marc vindt zijn werk duidelijk leuk en hij gelooft echt in Paperdork.

Heb je iets geleerd wat je anders niet had geweten?

Ik zoek dingen graag tot op de bodem uit, maar dat kost veel tijd en energie. Sinds ik Paperdork gebruik is dat op het gebied van boekhouding niet meer nodig. Het is fijn om mijn vragen te kunnen stellen en daar een begrijpelijk antwoord en duidelijk advies op terug te krijgen. De blogs geven. me ook altijd een fijn overzicht van wat kan en mogelijk is. Het maakt me bewuster van de keuzes die ik maak. Zeker in de tijd van corona waarin veel werd gezegd en geschreven over de mogelijkheden voor ondernemers, was het fijn om terug te kunnen vallen op een helder overzicht waar ik op kan vertrouwen.

Welke tip wil je andere ondernemers meegeven?

Werk met en voor mensen met wie je een persoonlijke klik ervaart. Wanneer de gun-factor aanwezig is, verloopt een samenwerking veel vloeiender en levert het beide partijen meer op. Volg daarin vooral je gevoel. Kijk niet (alleen) naar de ervaring van iemand, maar kijk vooral naar de manier waarop hij/zij kennis overbrengt en enthousiasme uitstraalt. Iemand die intrinsiek gemotiveerd is, zijn passie naleeft, zal als vanzelf het hoogst haalbare neerzetten. Daar ben jij vervolgens ook weer bij gebaat 😉

Plaats reactie