Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Paperdork | Boekhouding voor ZZP & VOF

Van accountant in loondienst naar zelf ondernemen: meet Paperdork!

Eindelijk is het zover: Paperdork gaat bijna live! De website staat, en de online app is vanaf 1 januari operationeel. Super trots ben ik! De afgelopen maanden heb ik samen met ons team keihard gewerkt. En met resultaat: meet Paperdork. Na heel veel brainstormen, onderzoeken, ontwikkelen en testen zijn we klaar om ons concept met de rest van zelfstandig Nederland te delen. And here it is!

Boekhouding is moeilijk en saai

Ongeveer anderhalf jaar geleden dwaalde het idee voor het eerst door mijn hoofd. Steeds meer mensen om me heen werden ZZPer, of overwogen om ZZPer te worden. Maar ik kwam er ook achter dat de bijbehorende boekhouding een behoorlijke drempel opwerpt. “Moeilijk”, “saai”, “kost veel tijd”, “geen zin in”: tal van excuses. Ik merkte zelfs dat het sommige van hen ervan weerhoudt om daadwerkelijk ZZPer te worden. Anderen gaan aan de slag met Excel of Moneybird. Maar géén van hen kiest voor het gebruik van een boekhouder. Reden? Dat zal wel in de papieren lopen.

Zelf ZZPer worden

Tegelijkertijd was ook ik één van die personen die overwoog om zelf te gaan ondernemen. Ik wist 1 ding zeker: in loondienst als accountant wil ik niet lang meer blijven doen. Het geklaag van de ondernemers over de boekhouding bleef in mijn hoofd ronddwalen. Toen ik het eenmaal met mijn vriendin besprak – die zelf ondernemer is geweest – vlogen de ideeën over tafel. Voordat ik het wist had ik de stap genomen: zelf ZZPer worden. Mijn werk als accountant zette ik door als zelfstandige, met als doel om ondertussen te kunnen werken aan een concept waarmee ik andere ZZPers help in hun boekhouding.

Detox van je boekhouding

Het allerbelangrijkste: écht ontzorgen. De ondernemers om me heen die tools gebruikten, keken nog steeds op tegen de aangiftes. En fiscale regelingen? Daar maakten ze überhaupt weinig gebruik van. Elke vraag is immers weer een paar dure uurtjes op de factuur. Het frustreerde me zo erg dat ik zelf spontaan aanbood om ondernemers in mijn omgeving te helpen. Juist als ZZPer zijn er ontzettend veel fiscale regelingen waar je gebruik van kunt maken! Een ZZPer moet zich géén zorgen hoeven te maken om lastige aangiftes, of een drempel voelen om vragen te stellen en advies in te winnen. En voor een volledige detox, hoort daar ook een innovatieve boekhoudtool bij. Zo was daar Paperdork!

Maar er zijn toch al zoveel tools?

Dat klopt. Maar over geen enkele tool was ik écht tevreden. Los van het feit dat vrijwel alle tools zonder een vaste boekhouder werken, ontbrak er altijd wel iets. Een goed financieel inzicht in de onderneming (wat is het doel van mijn onderneming en wat zeggen deze cijfers daarover?), inzage in regelingen (kan ik beter in december of in januari investeren?) of de tools waren onnodig complex en omslachtig. En áls ik het doe, dan wil ik het goed doen. En dus zochten we contact met een aantal mensen om ons heen om het idee verder te bespreken. Binnen no time hadden we de juiste mensen bij elkaar om Paperdork verder uit te werken.

Een aantal maanden en 4 hackatons later…

Vele onderzoeken, brainstormsessies, ontwikkeldagen en zelfs 4 volledige hackaton weekenden later is het nu eindelijk zover. Op 1 januari gaat Paperdork live! Met ons concept kunnen ZZPers en VOF ondernemers voor een vast bedrag per jaar gebruik maken van onze diensten: een innovatief boekhoudprogramma en ikzelf – als vaste cijferbaas – om onbeperkt vragen aan te stellen, advies in te winnen en aangiftes te laten doen. Ik ben ervan overtuigd dat het de start is van weer een mooie nieuwe stap. Ik kan niet wachten om alle ambitieuze ondernemers te leren kennen!

– Marc

Meet Marc! Met een achtergrond in accountancy en als officieel Registeraccountant is Marc zonder twijfel de baas der cijferbazen en één van Paperdork’s oprichters. "Ik hoorde zoveel mensen om me heen die grootse dromen hadden om te ondernemen, maar dit vanwege financiële verplichtingen en administratie nooit hebben gedaan. Te ingewikkeld, zeiden ze." Dromen zijn er om waar te maken, en boekhouding mag voor ZZPers zeker geen obstakel vormen! Inmiddels is Marc super trots op Paperdork, en krijgt hij elke dag weer energie van de mede-ondernemers die hij mag ontmoeten én helpen.

Plaats reactie