Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Wat is het verschil tussen een accountant en een boekhouder?

De termen boekhouder en accountant worden in het dagelijks leven veelal door elkaar gebruikt. En dat is niet terecht! Er is namelijk wel degelijk een verschil tussen deze twee functies. Wij zetten het voor je op een rijtje.

 

Titel

Een cruciaal verschil is dat de naam ‘accountant’ een beschermde titel is, terwijl iedereen zich boekhouder kan noemen. Zo heeft iemand met de titel Registeraccountant een lange opleiding gevolgd op universitair niveau. Daarnaast zijn accountants verplicht om jaarlijks opleidingen te doen om het kennisniveau op peil te houden. Bij een accountant kun je er dus op vertrouwen dat hij of zij de juiste kennis in huis heeft. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat boekhouders onbetrouwbaar zijn, er is alleen geen toetsing om dit vooraf aan te kunnen tonen. 

 

Werkzaamheden

Er is geen zwart-witte scheidingslijn tussen de werkzaamheden van een boekhouder en een accountant. Over het algemeen kan wel gezegd worden dat de boekhouder een meer uitvoerende rol heeft, en de accountant een controlerende rol. 

Om het concreet te maken: een boekhouder is de persoon die meestal de dagelijkse administratie van een onderneming onderhoudt. Een boekhouder dient bijvoorbeeld belastingaangiftes in, doet de salarisadministratie en stelt de jaarrekening op. Een accountant daarentegen richt de boekhouding vaak in, geeft fiscaal advies, controleert de jaarrekening en stelt accountantsverklaringen op. 

 

En hoe zit dat dan bij Paperdork?
Met de term cijferbaas maken wij geen onderscheid tussen boekhouder of accountant. Dat neemt niet weg dat wij het heel belangrijk vinden dat alle kennis in huis is op het hoogste niveau! Cijferbaas Marc, één van de oprichters van Paperdork, is dan ook officieel Registeraccountant. Hij geeft leiding aan de cijferbazen, en zal er dan ook voor zorgen dat de boekhouding van elke onderneming piekfijn in orde is. Daarnaast kan hij je voorzien van financieel advies. En maak je vooral niet druk om dure rekeningen, alles zit gewoon bij onze vaste prijs in!

Cijfermeester Marc - Paperdork ZZP Boekhouding

Volg cijferbaas Marc

Ben je nog geen klant van Paperdork of wil je meer informatie? Wij leren je graag kennen 🙂 Als je je gegevens achterlaat neemt Marc zo snel mogelijk contact met je op.

    play_circle_outline

    Post a Comment