Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Wat is de zelfstandigenaftrek?

De zelfstandigenaftrek is een aftrek voor ondernemers. Om van deze aftrek gebruik te mogen maken moet je voldoen aan 2 voorwaarden:

  1. Je bent ondernemer voor de Belastingdienst
  2. Je hebt een Eenmanszaak of VOF
  3. Je voldoet aan het urencriterium

Als jij aan deze criteria voldoet heb jij recht op de zelfstandigenaftrek van ruim €7.000. Zeker de moeite waard om hiervoor je uren te registreren dus! 

 

Beperkingen

Er gelden wel een aantal beperkingen. Dus let even goed op of jij inderdaad recht hebt op het volledige bedrag. De zelfstandigenaftrek is niet meer dan het bedrag van de winst vóór ondernemersaftrek. Deze beperking geldt echter niet als jij in aanmerking komt voor de startersaftrek. Heb je aan het begin van het kalenderjaar de AOW-leeftijd bereikt? Dan is de zelfstandigenaftrek slechts 50% van het hierboven genoemde bedrag.

 

Hoe gaat dit met de aangifte?

Geen zorgen, bij Paperdork zorgen we ervoor dat deze aftrek goed wordt verwerkt in jouw aangifte. Voor jou is het vooral belangrijk dat je je uren goed registreert, zodat je deze bij een eventuele controle van de Belastingdienst kunt verantwoorden.

Cijfermeester Marc - Paperdork ZZP Boekhouding

Volg cijferbaas Marc

Ben je nog geen klant van Paperdork of wil je meer informatie? Wij leren je graag kennen 🙂 Als je je gegevens achterlaat neemt Marc zo snel mogelijk contact met je op.

    play_circle_outline

    Plaats reactie