fbpx

Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Hoe houd ik mijn administratie op orde en overzichtelijk?

Ook al is het niet de meest favoriete bezigheid voor velen van ons, als je een onderneming hebt ben je verplicht om je administratie netjes bij te houden. Maar laten we het nou niet meteen van de negatieve kant bekijken. Een overzichtelijke administratie heeft namelijk ook voordelen. Het leert je namelijk ontzettend veel over jouw onderneming! Het geeft je inzage in kosten en opbrengsten, en helpt je herinneren aan klanten van wie je bijvoorbeeld nog geld moet ontvangen. Met deze tips houd je je administratie overzichtelijk

 

Houd zakelijk en privé gescheiden
Veel ondernemers, met name ZZPers, kiezen ervoor om in het begin nog geld te betalen en ontvangen van een privérekening. Hoewel dit niet verboden is, kan dit de administratie voor jou behoorlijk onoverzichtelijk maken. Laat de kosten voor een zakelijke rekening je niet afschrikken. Wist je dat de meeste banken heel gunstige tarieven hebben als jij net begonnen bent? Soms zelfs het eerste jaar gratis.

 

Houd je administratie up to date
Niets zo vervelend dan van weken terug je administratie nog te moeten bijwerken. Niet alleen omdat het dan ontzettend veel tijd kost, ook omdat je in de tussentijd dan eigenlijk geen goed beeld van de financiële situatie hebt. Of je weet niet meer precies waar die onduidelijke afschrijving nou ook alweer voor was. Echt, als je je administratie wekelijks (of zelfs dagelijks) up to date houdt kost het je amper moeite!

 

Houd rekening met de bewaarplicht
Als ondernemer moet je voldoen aan de bewaarplicht van de Belastingdienst. Of je je administratie nou online bijhoudt of niet, wij raden je altijd aan om je bonnetjes te bewaren. En ben jij een echte control freak? Bundel je bonnetjes dan netjes per maand of kalenderjaar.

 

Gebruik een online boekhoudprogramma
Stop stop stop met al die mappen of ouderwetse Excels! Het kan echt veel makkelijker. Een online boekhoudprogramma zorgt ervoor dat jij je administratie gemakkelijk en overzichtelijk kunt bewaren. Daarnaast kun je dan vaak ook direct je bonnetjes digitaal inscannen, en is er meestal een dashboard voor financieel inzicht.

Huur evt een boekhouder in
Vind je het na al deze tips nog echt steeds zo verschrikkelijk? Of weet je gewoon simpelweg niet hoe je aangifte moet doen of hoe je misschien kunt profiteren van fiscale voordelen? Dan is het verstandig om een boekhouder in te huren. En als jij nou helemaal slim bent, dan combineer je die boekhouder direct met een online boekhoudprogramma. Bij Paperdork bijvoorbeeld 🙂

Cijfermeester Marc - Paperdork ZZP Boekhouding

Volg cijferbaas Marc

Ben je nog geen klant van Paperdork of wil je meer informatie? Wij leren je graag kennen 🙂 Als je je gegevens achterlaat neemt Marc zo snel mogelijk contact met je op.

    play_circle_outline

    Post a Comment