Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Paperdork klanten - Simone Plukkel van Pluk - foto door Prisca Visser

Meet the dork: Simone Plukkel

Wat ons werk het allerleukste maakt: al die toffe ambitieuze ondernemers die wij onze klanten mogen noemen. En daarom zetten wij in deze rubriek een aantal van onze klanten in het zonnetje. Wie zijn ze, wat doen ze, en wat vinden ze daar nu eigenlijk van: die boekhouding? Vandaag: Simone Plukkel, eigenaar van Pluk.

Paperdork klanten - Simone Plukkel van Pluk - foto door Prisca Visser

Meet Simone…

Een enthousiaste energieke ondernemer is hoe ik mezelf meestal omschrijf. Ik ben Simone Plukkel, 27 jaar en ik woon in Utrecht in een huis die ik het afgelopen jaar met mijn vriend helemaal heb verbouwd. Ik zeg altijd dat één van mijn hobby’s ook echt het ondernemerschap is. Ik geniet ervan, ben er al jaren in geïnteresseerd en vind het leuk om weer nieuwe dingen uit te proberen. Naast ondernemen geniet ik het meest van een borrelplank met biertje op het terras, het liefst elk jaar op een andere plek op onze mooie wereld. Ook ben ik verslaafd aan persoonlijke ontwikkeling. Ik lees graag veel boeken daarover, ga naar trainingen en cursussen (ook online) en verdiep me enorm in spiritualiteit.

Wat doe je, Simone?

Na tal van bedrijfsideeën, url aankopen, Facebookpagina’s én 2 jaar het runnen van een webshop, ben ik een jaar geleden met het bedrijf Pluk gestart. Met Pluk help ik kennisondernemers met het maken van hun (online) trainingen, programma’s en workshops. Veel ondernemers hebben zoveel prachtige ervaringen en kennis dat ze die graag met anderen willen delen. Het maken van zo’n leermiddel (trainingen, cursussen, workshops, e-books enz.) is echter niet zo makkelijk gemaakt. In mijn studie (Onderwijswetenschappen) heb ik geleerd hoe mensen leren. Dat zet ik in om deze ondernemers te helpen goede trainingen neer te zetten waar hun klanten ook écht iets van gaan leren en daarmee echt waarde bieden.

Wat was je leukste moment als ondernemer?

Mijn leukste moment als ondernemer was een besef dat ik écht uit het niets een eigen baan had gecreëerd die nog niet bestond voor mij en die ook niet zou bestaan als ik dit niet zelf had gedaan. Dat is echt een fantastisch gevoel. Het échte besef hiervan kwam nadat ik ontslag had genomen bij mijn baan.

Welk onderdeel van boekhouding vind je het meest verschrikkelijk?

Ik vind het bijhouden van mijn administratie niet eens zo heel vervelend, ik hou wel van wat administratief werk af en toe. Het nadeel is echter dat ik het dan vaak ga ophopen en uitstellen waardoor ik het allemaal op het laatste moment moet doen. Het meest vervelende vind ik echter de Inkomstenbelasting, daar snap ik echt helemaal niets van.

Paperdork klanten - Simone Plukkel - foto door Anouk van Ravenhorst

Waarom ben je Paperdork gaan gebruiken?

Ik ben uiteindelijk Paperdork gaan gebruiken omdat ik hierbij de support en ondersteuning van de cijferbaas mega fijn vind. Ook de boekhoudtool werkt super overzichtelijk en fijn. Mijn favoriet is het dashboard waarop ik meteen zie wat mijn omzet en kosten zijn én hoe het met mijn doelen gaat. Love it. Toch was de cijferbaas echt de doorslaggevende factor. Ik vind het superfijn dat er altijd iemand met je mee kan kijken, alles kan controleren én je aangiften kan doen.

Welke tip wil je andere ondernemers meegeven?

Klein beginnen! Wil je iets nieuws maken, doen, of proberen? Begin bij het allerrrrkleinste stapje dat je je kan bedenken, door bijvoorbeeld een boek erover te kopen, er iets over op te zoeken op Google of door een url aan te vragen. You can do it.

Meet Marc! Met een achtergrond in accountancy en als officieel Registeraccountant is Marc zonder twijfel de baas der cijferbazen en één van Paperdork’s oprichters. "Ik hoorde zoveel mensen om me heen die grootse dromen hadden om te ondernemen, maar dit vanwege financiële verplichtingen en administratie nooit hebben gedaan. Te ingewikkeld, zeiden ze." Dromen zijn er om waar te maken, en boekhouding mag voor ZZPers zeker geen obstakel vormen! Inmiddels is Marc super trots op Paperdork, en krijgt hij elke dag weer energie van de mede-ondernemers die hij mag ontmoeten én helpen.

Plaats reactie