Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Een goede boekhouder levert geld op

Waarom een goede boekhouder je niet altijd geld oplevert

“Een goede boekhouder levert altijd geld op”. Als er iemand vraagt of het handig is om met een boekhouder samen te werken dan is er altijd minstens één comment met deze uitspraak. Maar heel eerlijk: daar zijn wij het eigenlijk niet helemaal mee eens 🤭 Huh? Beetje gek om te zeggen misschien, vanuit ons als boekhouders gezien.. In dit artikel vertellen we waarom.

Je weet nooit wat iemand zelf (zonder boekhouder) had geweten

Grote kans dat een boekhouder je geld oplevert als je heel weinig weet van belastingregels. Maar: er zijn genoeg ondernemers die zich wél verdiepen in de fiscale regels, en op die manier ook weten waar ze voordeel kunnen behalen. Een boekhouder kan niet ineens toveren en moet het ook doen met de regels die er gelden. Wij zullen dan ook never nooit beloftes maken over dat we meer geld opleveren dan dat we kosten. Dat kunnen we namelijk gewoon simpelweg niet weten.

Het doel van een boekhouder is niet om geld te besparen

Natúúrlijk denkt een goede boekhouder altijd met je mee waar je kunt besparen. Maar dat is uiteindelijk niet het einddoel van een boekhouder. Een goede boekhouder zorgt ervoor dat jouw boekhouding klopt volgens de wettelijke regels die er gelden. Besparing, maar wel binnen de wettelijke kaders dus. Daardoor hoef jij niet wakker te liggen van of je het allemaal wel goed doet, of je zorgen maken over belastingcontroles. En daar waar je een geldbesparing nooit van tevoren kunt beloven, besparen we je hopelijk hiermee wel altijd een dosis stress 😉

De boekhouder die het meest bespaart, is misschien zelfs wel de slechtste boekhouder

Helaas zien wij veel te vaak de keerzijde van ondernemers die in eerste instantie denken flink te besparen met een boekhouder. Een boekhouder is geen beschermde titel. En ‘besparen’ hoeft niet zo moeilijk te zijn. Helaas zien we regelmatig zelfbenoemde boekhouders die alles op de zaak zetten. Wij hebben de gekste dingen voorbij zien komen: zorgverzekeringen van het hele gezin, gehele garderobes (inclusief ondergoed) en de complete keuken in het nieuwe (woon)huis. In eerste instantie lijkt de besparing dan misschien groot, als de Belastingdienst op de stoep staat mag je dit nog veel harder weer gaan terugbetalen.

Kijk voor het zoeken naar een boekhouder verder dan beloftes

Als je op zoek bent naar een goede boekhouder, prik dan alsjeblieft een beetje door deze (valse) beloftes heen. Want ook hier geldt: goedkoop kan duurkoop worden. Kijk liever naar iemand’s achtergrond (opleiding), omgeving (werkt de persoon in een omgeving met veel kennis), ervaring en eerlijke reviews (zowel online en mond-tot-mond van mensen die er klant zijn). Én misschien wel minstens zo belangrijk: werk met iemand samen waarmee jij denkt een goed team te vormen. Niet alleen gaat een boekhouder aan de slag met privacygevoelige gegevens van jou, ook moet jij je vrij voelen om vragen te stellen en om advies te vragen. De goede boekhouder staat naast jou, niet erboven.

Benieuwd of wij samen een goed team zijn? Kom gezellig (online) met ons kletsen tijdens een gratis kennismaking 🤗 En ook zonder match blijven we even goede vrienden.

Plaats reactie