Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Webshop boekhouding koppelen | Paperdork | Webshop koppeling | WooCommerce | Shopify | Plug & Pay

Webshop koppelen aan je boekhouding: dit levert het je op

Zit jij elke week nog je webshop bestellingen over te nemen in je boekhouding? STOP! Zonde van je tijd. Dat is namelijk écht niet meer nodig. Bij Paperdork kun je jouw webshop koppelen aan je boekhouding zodat je webshop bestellingen automatisch goed in je administratie verwerkt worden. Lees snel verder hoe dat werkt en wat het je oplevert.

De voordelen van de webshop en boekhouding koppelen

Als jouw webshop het een beetje goed doet, kom je al snel om in een grote hoeveelheid bestellingen en facturen. Ga je dit allemaal handmatig in je boekhouding verwerken? Dan heb je een behoorlijke klus. Door je webshop en boekhouding te koppelen maak je het jezelf een stuk makkelijker. En geloof ons: daarna wil je niet meer anders 😉

Tijdwinst

Het grootste voordeel is toch wel de tijdwinst die je er mee behaalt. Zoals al eerder aangegeven loopt de tijd aardig op wanneer je alle facturen handmatig verwerkt. Met behulp van een koppeling lopen alle gegevens vanzelf je boekhouding in, waardoor je veel minder werk hebt. Op deze manier kun jij je meer focussen op andere belangrijke zaken binnen jouw bedrijf, zoals marketing. Je administratie loopt namelijk geheel automatisch! Daarnaast heb je altijd de juiste gegevens bij de hand in beide systemen. Zo kost het zoeken veel minder tijd.

Minder fouten

Hoe nauwkeurig je ook werkt, een foutje bij het handmatig invoeren van webshop bestellingen is snel gemaakt. Deze fouten achterhalen en oplossen kan je aardig wat tijd en geld kosten. Een simpele koppeling die het meeste werk voor jou uitvoert voorkomt dus veel vergissingen.

Facturen voor je klant

Niet alle webshops sturen ook officiële facturen. Veel webshops beperken zich tot bestelbevestigingen. Dat is geen officiële factuur die geldig is voor de boekhouding. Indien je verkoopt aan zakelijke klanten dan zullen zij waarschijnlijk ook vragen om een officiële factuur. Door je webshop te koppelen aan je boekhouding kun je automatisch facturen versturen. Bijkomend voordeel is dat je facturen dan ook meteen in je eigen huisstijl staan!

Retouren

Iedere webshop krijgt wel eens te maken met retouren. Het is aan jou om deze op de juiste manier te verwerken. Niet alleen is dit voor je klant heel belangrijk, maar ook voor je boekhouding. Door je webshop en boekhouding te koppelen wordt dit een stuk makkelijker voor je gemaakt. De klant wordt namelijk direct herkend, en er kan automatisch een creditfactuur worden gemaakt. Zo wordt ook de terugbetaling direct in je administratie verwerkt.

Financieel inzicht

Een ander groot voordeel is dat je financiële inzicht een stuk groter wordt met een webshop koppeling. In de webshop zelf kun je het aantal verkopen al makkelijk inzien, zie je niet wat je winst is. Als je de webshop bestelling verwerkt tot een order in je administratie, dan kun je deze informatie wel real-time volgen. Zo zie je gemakkelijk in wat je winst is en hoe veel marge je hebt gedraaid. Daarnaast geeft Paperdork je ook inzicht in de producten en klanten die jou de meeste omzet hebben opgeleverd.

Webshop en boekhouding automatiseren bij Paperdork

Bij Paperdork heb je de mogelijkheid om een automatische webshop koppeling te creëren met WooCommerce, Shopify en Plug & Pay.

Zodra de webshop en boekhouding aan elkaar gekoppeld zijn via Paperdork komen webshop bestellingen automatisch in je administratie terecht, verstuur je automatisch Paperdork facturen naar je webshop klanten en worden er automatisch creditfacturen aangemaakt voor terugbetalingen. Je kunt dit naar wens instellen voor jouw webshop, en de exacte mogelijkheden hangen af van het platform waar je mee werkt.

Ben jij benieuwd naar alle mogelijkheden? Bekijk dan onderstaande uitlegpagina’s van de verschillende webshop koppelingen.

Overige webshops

Gebruik je momenteel een ander webshop platform, die geen rechtstreekse koppeling heeft? Ook dan hoef je je geen zorgen te maken dat je bestellingen handmatig moet invoeren. In dat geval kun je mogelijk automatiseringstool Zapier gebruiken om een koppeling te leggen. Let daarbij wel op: Zapier is wat lastiger in gebruik en verkeerde instellingen kunnen al snel voor fouten zorgen. Zorg dus wel dat je goed weet wat je doet. Een nog makkelijker alternatief is om maandelijks een rapport uit je webshop software te draaien met je omzet per btw categorie. Die kun je als totaal invoeren in Paperdork. Het is dan wel belangrijk om de details van je bestellingen goed te bewaren in de webshop software, voor een eventuele controle.

Meet Iris! Met een International Business Management papiertje op zak schrijft ze met veel plezier blogs over financiële onderwerpen voor Paperdork. Ze gaat geen uitdaging uit de weg.

Plaats reactie