Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Wat is een willekeurige afschrijving?

Als je een investering doet in een bedrijfsmiddel vanaf €450 dat langer dan één jaar meegaat dan moet je deze afschrijven. Hoe dat precies werkt lees je in deze blog. Soms wordt er ook gesproken over willekeurig afschrijven. Maar wat betekent dat precies?

Bij een willekeurige afschrijving mag je eigenlijk afschrijven zoals je zelf wilt. Normaal schrijf je af in minstens 5 jaar, maar wanneer je willekeurig afschrijft dan mag je ook alles in bijvoorbeeld 1x afschrijven. Om willekeurig af te schrijven moet je voldoen aan de eisen voor de startersaftrek, en je moet de investering hebben gedaan in het jaar dat je de startersaftrek hebt toegepast of het jaar daarvoor.

Niet alle investeringen mogen willekeurig worden afgeschreven. De investeringen die zijn uitgesloten van de investeringsaftrek mogen ook niet willekeurig worden afgeschreven. Denk aan bijvoorbeeld personenauto’s. Daarnaast mag je ook tweedehands producten niet afschrijven.

Bedenk je dat je met het willekeurig afschrijven niet per se belasting bespaart, maar dat je de belastingbesparing eigenlijk alleen naar voren verschuift. Mocht je binnen 5 jaar het bedrijfsmiddel verkopen of stoppen met de onderneming dan zul je dit alsnog moeten corrigeren en terugbetalen.

Cijfermeester Marc - Paperdork ZZP Boekhouding

Volg cijferbaas Marc

Ben je nog geen klant van Paperdork of wil je meer informatie? Wij leren je graag kennen 🙂 Als je je gegevens achterlaat neemt Marc zo snel mogelijk contact met je op.

    play_circle_outline

    Post a Comment