Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Nieuw: bankkoppeling in Paperdork | Automatisch banktransacties verwerken in de boekhouding

Nieuw: bankkoppeling voor het verwerken van banktransacties in je boekhouding

Het boekhoudprogramma van Paperdork heeft vanaf nu een bankkoppeling! Dat maakt het voor jou nog makkelijker en sneller om banktransacties te verwerken in je boekhouding. Er zijn twee manieren om je bank te koppelen: via een handmatige import met behulp van MT940-bestanden, of via een automatische koppeling.

Import van bankbestanden (MT940-bestanden)

De optie voor het importeren van je bankbestanden is gratis en simpel in gebruik. Een MT940-bestand is een standaard format die banken gebruiken voor de uitwisseling van gegevens. Vrijwel iedere bank heeft de mogelijkheid om MT940 bestanden te exporteren. En je kunt deze bestanden vanaf nu dus heel simpel weer importeren in Paperdork. Een bonus is dat het ook mogelijk is om vanuit enkele payment providers (zoals Mollie) MT940-bestanden te exporteren.

Klik op de afbeeldingen van de bank voor het stappenplan hoe je bij jouw bank een MT940-export kunt maken.

Automatische bankkoppeling

Als je het teveel moeite vindt om elke keer handmatig bankbestanden te exporteren en importeren dan is er een nog snellere optie: de automatische bankkoppeling. Via Ponto is het mogelijk om je rekening te koppelen en van de afgelopen 3 maanden automatisch je banktransacties in te laden met een druk op de knop. Let op: Paperdork brengt zelf geen kosten in rekening, maar Ponto rekent €4 per maand voor het koppeling van je bankgegevens.

Ponto | Automatische bankkoppeling | Paperdork | Ondersteunde banken | Banktransacties automatisch verwerken in de boekhouding

Bovenstaande afbeelding geeft een overzicht van de banken die worden ondersteund door Ponto met de automatische bankkoppeling (2020). Een recent overzicht kun je vinden op de website van Ponto.

Hoe werkt de bankkoppeling?

Nadat je je bankbestand hebt geïmporteerd of ingeladen via de automatische koppeling kun je per transactie aangeven hoe je deze wilt verwerken in je boekhouding. Je hebt voor elke transactie 3 opties:

  • Je kunt de transactie koppelen aan een bestaande boeking in je administratie. Op deze manier kun je bijv. inkomsten of uitgaven de status ‘betaald’ geven;
  • Je kunt voor de transactie een nieuwe boeking in het kasboek aanmaken als deze nog niet in je boekhouding staat;
  • Je kunt de transactie negeren. Dit laatste is van toepassing wanneer je de boeking bijvoorbeeld al in je administratie hebt staan of als het bijvoorbeeld en privé transactie betreft die je niet in je boekhouding hoeft op te nemen.

Je kunt tussentijds switchen tussen andere functionaliteiten in de app. De importfunctie zal onthouden welke transacties je wel of niet bent doorlopen, en je kunt later verdergaan waar je gebleven was.

Wil je gebruikmaken van de nieuwe functionaliteit maar kom je er niet uit? Laat het ons dan weten, of vraag het na bij je cijferbaas. Laten we het bijhouden van de boekhouding samen nóg sneller, leuker en makkelijker maken.

Plaats reactie