fbpx

Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Een bedrijf starten: wat moet je regelen?

Spannend hoor, je eigen bedrijf starten! Heel verstandig dat jij je alvast verdiept in wat er allemaal bij komt kijken. Wij zetten een aantal belangrijke onderdelen voor je op een rijtje.

 

Businessplan
Wil jij echt een vliegende start maken met jouw bedrijf? Schrijf dan een ondernemingsplan. Door vooronderzoek te doen stap jij straks voorbereid deze nieuwe wereld in. Wie is je doelgroep en wat is daarvan de omvang? Wie zijn je concurrenten en wat zijn de risico’s? Welke ontwikkelingen spelen er en hoe positioneer jij je daarin? Allemaal vragen die als het goed is in je plan aan bod komen. Mocht je eventueel op zoek zijn naar investeerders dan is een businessplan zelfs onmisbaar! 

 

Inschrijven bij de Kvk
Om je onderneming officieel te starten heb je een inschrijving nodig bij de Kamer van Koophandel. Hierna ontvang je een officieel KvK nummer en een BTW nummer. Op de website van de Kamer van Koophandel kun je gemakkelijk een afspraak maken op een van de vestigingen bij jou in de buurt. 

 

Boekhouding
Nu jij een BTW nummer hebt ben je ook verplicht om je administratie bij te houden en aangifte te doen. Helaas voor velen een wat minder leuke verplichting. En daar komen meteen moeilijke vragen bij: hoe ga ik een overzichtelijke administratie aanleggen? En huur ik een boekhouder in of niet? Ons advies? Laat Paperdork je helpen! 

 

Zakelijke rekening
Om privé en zakelijk gescheiden te houden raden wij het altijd aan om een zakelijke rekening te openen. Zo houd je een beter overzicht over wat erin en eruit gaat, en weet je hoe jouw bedrijf ervoor staat.

 

Investeringen
Afhankelijk van het soort onderneming heb je op het begin te maken met investeringen. En dat kan best spannend zijn! Je weet namelijk nog niet of je ze ooit gaat terugverdienen. Probeer daarom vast een lijstje te maken met wat jij voor jouw onderneming minimaal nodig hebt en wat de kosten daarvan zijn.

 

Verzekeringen
Als ondernemer loop je verschillende ondernemersrisico’s waartegen jij je kan verzekeren. Alleen de prijzen van sommige verzekeringen zijn niet mis. Maar pas op: want een ongeluk is zo gebeurd! En bij je werkgever hoef je niet meer aan te kloppen. Overweeg dus goed waarvoor jij je wel of niet wilt verzekeren. 

 

Marketing
Onderschat het belang van goede marketing niet. Je kunt je onderneming nog zo goed neerzetten, het verkoopt zich niet vanzelf. Heb je al een businessplan geschreven? Lekker bezig! Dat is alvast een goede start. Maar daarmee ben je er nog niet. Tegenwoordig is met name online marketing heel erg belangrijk geworden. Daar komt vanalles bij kijken: een goede eigen website en social media profielen bijvoorbeeld. Weet je zelf maar weinig van marketing? Besteed dit dan uit, maar laat het niet liggen!

Cijfermeester Marc - Paperdork ZZP Boekhouding

Volg cijferbaas Marc

Ben je nog geen klant van Paperdork of wil je meer informatie? Wij leren je graag kennen 🙂 Als je je gegevens achterlaat neemt Marc zo snel mogelijk contact met je op.

    play_circle_outline

    Post a Comment