fbpx

Over Paperdork

Paperdork ontzorgt jou van de boekhouding! Je krijgt een vaste boekhouder die je aangiftes verzorgt, jouw advies geeft en aan wie je onbeperkt vragen kunt stellen. Én een innovatieve online boekhoudtool waarmee jij gemakkelijk je bonnetjes kunt inscannen, doelen kunt bijhouden en je resultaten kunt monitoren. Samen zijn wij een top team!

Telefoonnummer
+ 31 (0)30 237 8180

Socials

Hoeveel geld heb ik nodig om een bedrijf te starten?

Hoeveel geld er nodig is voor het opstarten van een bedrijf is een terechte vraag. Maar helaas is daar zoals je al verwacht had geen eenduidig antwoord op te geven. De kosten zijn zeer afhankelijk van het soort onderneming dat je start: een consultant heeft veel minder geld nodig om te starten dan een bakker. Toch zetten we de kosten op een rijtje waar je in ieder geval rekening mee moet houden:

 

Kosten Kvk
Een inschrijving bij de Kamer van Koophandel is niet (meer) gratis. Maar de kosten zijn gelukkig beperkt. Voor je inschrijving betaal je eenmalig €50. Wil je ook een uittreksel? Dan betaal je daar ook nog €15 voor.

 

Notariskosten
Afhankelijk van je rechtsvorm heb je een notaris nodig voor je inschrijving. De kosten van een notaris verschillen tussen een paar honderd tot een paar duizend euro. 

 

Investeringen
Afhankelijk van het soort onderneming heb je op het begin te maken met investeringen. Probeer een lijstje te maken met wat jij voor jouw onderneming nodig hebt. Zorg er daarnaast voor dat je ook geld overhoudt voor eventueel onderhoud aan de investeringen. 

 

Huisvestingskosten
Heb je een kantoor aan huis of huur je een pand/winkel? Zorg er dan altijd voor dat je een paar maanden huur als reserve hebt. En vergeet ook de borg niet!

 

Kosten voor een boekhouder of accountant
Huur je een boekhouder in of niet? Of misschien toch een accountant? De kosten verschillen erg, dus denk hier goed over na. Ons advies? Laat Paperdork je helpen! 


Marketing
Onderschat het belang van goede marketing niet. Je kunt je onderneming nog zo goed neerzetten, het verkoopt zich niet vanzelf. Vooral op het begin moet je waarschijnlijk nog zeer veel tijd en moeite steken om naamsbekendheid op te bouwen. Marketing kan je bedrijf dus maken of breken. Besteed hier voldoende tijd en geld aan! Hoeveel de kosten exact zullen zijn is zeer uiteenlopend per branche. Het is echter aan te raden hier grondig onderzoek naar te doen voordat je begint. Heb je echt geen idee? Vraag dan advies bij concullega’s of een marketingbureau. 

 

Verzekeringen
Als ondernemer loop je verschillende ondernemersrisico’s waartegen jij je kan verzekeren. Bedenk goed tegen welke risico’s jij je wilt verzekeren aangezien de kosten voor sommige verzekeringen behoorlijk hoog zijn. Let op: veel verzekeringen moet je al voor het gehele jaar vooruit betalen. Zorg er dus voor dat je voldoende reserves hebt!

Zoals je kan zien zijn er veel kosten waar je rekening mee moet houden. Hoewel je de kosten tot zekere hoogte zelf in handen hebt (bijvoorbeeld wel of niet verzekeren), moet je zorgen voor een reserve van enkele maanden huur en moet je zorgen dat je de benodigde investeringen kunt doen. Daarnaast vraagt een eigen onderneming vooral heel veel investering van jouw tijd. Maar dat kan ook ontzettend leuk zijn! Ga je ervoor? Dan wensen wij jou heel veel succes!

Cijfermeester Marc - Paperdork ZZP Boekhouding

Volg cijferbaas Marc

Ben je nog geen klant van Paperdork of wil je meer informatie? Wij leren je graag kennen 🙂 Als je je gegevens achterlaat neemt Marc zo snel mogelijk contact met je op.

    play_circle_outline

    Post a Comment